I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Voda na bazenu drugačija nakon puštanja u rad postrojenja za preradu vode

Od momenta puštanja u sistem prečišćene vode iz postrojenja koje je izgradio konzorcijum Gruppo Zilio, Gradski zatvoreni bazen poprimio je plavu boju. Razlika u izgledu vode je očigledna, a rukovodstvo JU „Sportski objekti“ koje upravlja ovim sportsko-rekreativnim centrom, kaže da je došlo i do promene u tretiranju vode. Konkretno, smanjena je količina gasnog i tečnog hlora koji se koriste za tretiranje vode u bazenu.

Bazen sa vodom iz gradskog postrojenja

  –  Mi smo uvek pratili zakonsku regulativu od 5% sveže vode, i to je doprinosilo zelenskastoj boji. Samim puštenjem u rad postrojenja za preradu vode, ona je kristalna i mi nemamo potrebu za tolikim tretiranjem kao ranije, praktično je to ta boja koja ide iz česme i ona je sada plava. Puštanjem u sistem vode koja je prečišćena u gradskom postrojenju, umanjena je i količina hemijskih sredstava koje koristimo za tretiranje. Dobro je to što su smanjene i potrošnja gasnog hlora, i hipohlorita. Voda je u potpunosti ispravna, kaže Bojan Mijatov –  direktor JU „Sportski objekti“.

Bazen sa vodom neprečišćenom u gradskom postrojenju

Fordomanija

Za kvalitet vode na bazenu su svakodnevno zadužena dva lica. Oni uzimaju uzorke vode na svaka dva sata i prate pH vrednost i nivo hlora. Takođe, jednom nedeljno, uzorci vode otpremaju se na analize u Zavod za javno zdravlje i dalje u institucije u Novom Sadu.

Radno vreme bazena je svakog dana od 11 – 18,30 h. Cena karte za odrasle je 170 dinara, za decu do 12 godina 80 dinara, blok karata za 25 dana iznosi 3.250 za odrasle, a 2.000 dinara za decu do 12 godina. Ulaz za decu do 5 godina je besplatan.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Više o ovoj temi rekao nam je direktor JU „Sportski objekti“ Bojan Mijatov.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh