I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Najnovije vesti

Vladika Nikanor osveštao krst za budući hram na Bagljašu

Njegovo Preosveštenstvo episkop banatski Nikanor osveštao je novi krst za hram vaznesenja gospodnjeg na Bagljašu.

Donator krsta je Dragan Radić koji je želeo da ostavi nešto gradu kao uspomenu na svoja pokoljenja.

-Ovo nije mala stvar. Ovaj krst obeležava spasenje, zaštitu ovog naselja. Uz Božiji blagoslov i trud i zalaganje svih meštana ovog grada, gradonačelnika i njegovih saradnika, nastavljamo da gradimo ovo lepo delo. Obezbedili smo zvona koja će sledeće godine, u prvim danima proleća biti postavljena, rekao je protonamesnik Slobodan Čestić.

hram-bagljas-1

Fordomanija

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kaže da je ponosam na činjenicu da se u Zrenjaninu i okolini u isto vreme gradi nekoliko svetinja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Posle dvesta godina grade se dva pravoslavna hrama u gradu, i još njih po naseljenim mestima, i mogu da kažem da je to rezlutat rada moje lokalne samouprave. U 2015. godini asfaltirali smo, kopali, gradili kanalizacije, bušili bunare, ali nismo zanemarili no ovaj duhovni deo i ne samo pravoslavnog građanstva nego smo pomagali i sanaciju i drugih verskih objekata. Mogu slobodno da kažem da je ova 2015. bila veoma uspešna graditeljska godina za naš grad, rekao je gradonačelnik. 

hram-bagljas-4

hram-bagljas-2

hram-bagljas-3

Izgradnja hrama “Vaznesenje Gospoda Isusa Hrista otpočela je u oktobru 2011. godine kao potreba najvećeg zrenjaninskog naselja Bagljaš da ima svoj sveti hram. Gradnja je izvesno vreme stajala s obzirom da nije bilo sredstava za njen nastavak, sve do juna ove godine kada je izlivena ploča.

Nakon osveštavanja temelja počeće izgradnja objekta od 300 kvadrata, a prvi kontigent cigala od 70.000 komada nedavno je obezbeđen.

Hram, koji je u osnovi trobrodna bazilika, biće visok 18,5 metara.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh