I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vladika banatski Nikanor i hor „Josif Marinković“ ovogodišnji dobitnici Nagrade grada Zrenjanina

Njegovo preosveštenstvo Episkop banatski Nikanor i Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina dobitnici su Nagrade grada Zrenjanina za 2019. godinu, saopštila je Komisija za dodelu nagrada i priznanja.

„Priznanje Episkopu Nikanoru dodeljuje se u godini u kojoj Republika Srbija i Srpska pravoslavna crkva obeležavaju izuzetan i vredan jubilej – osam vekova autokefalnosti SPC. Proslavljajući ovaj jubilej u svim eparhijama, Episkop Nikanor odlučio je da upravo Zrenjanin, iako nije sedište eparhije, bude grad u kom će se održati centralna svečanost za Banat. Uz izuzetno poštovanje i domaćinski odnos prema našem gradu, iskazao je i lično angažovanje u svemu što Zrenjanin poslednjih godina čini na polju obnove duhovnosti i srpske sabornosti, rekonstrukciji postojećih i izgradnji novih hramova na svojoj teritoriji“, stoji u obrazloženju.

Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“, pod dirigentskom palicom Zorice Kozlovački, na najlepši način neguje izuzetno bogatu i dugu tradiciju horskog pevanja u našem gradu i produžava niz uspeha i zapaženih nastupa koje su horovi iz Zrenjanina imali širom naše zemlje i inostranstva. Nastupajući na festivalima i takmičenjima širom Evrope, predstavljajući svoj grad i našu zemlju, hor je u periodu od 2006. godine do sada osvojio više od 40 nagrada na značajnim festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Posebno su ponosni na osvojena prva mesta na horskim takmičenjima u Belgiji, Austriji, Slovačkoj, Rumuniji, Italiji, Makedoniji, kao i na republičkim horskim takmičenjima u Srbiji.

I Taxi Zrenjanin

„Nagradu Grada Zrenjanina“ uručiće gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović, na tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti koja će se održati u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu u petak, 27. decembra, u 12 časova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh