I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Vlada i zaposleni u Pošti postigli dogovor, prekida se štrajk

Kasno noćas predstavnici Vlade Srbije i ranika JP „Pošta Srbije“ postigli su dogovor, nezvanično saznajemo. Kako nam je rečeno predviđeno je povećanje plata od 20 posto, što je sredina između ponuđenog povećanja od strane Vlade i zahteva radnika. Sve suspenzije će biti povučene i niko od radnika u Pošti neće biti kažnjen. Tokom dana očekuje se normalizacija rada.

Posle jedanaest dana obutave rada u Poštama u Srbiji, oko pola tri noćas predstavnici Vlade i zaposleni u Pošti uspeli su da se dogovore oko povećanja zarada. Kako nezvanično saznajemo povećanje će biti oko 20 procenata, što je kompromisno rešenje. To je iznos koji je veći od iznosa koji je na početku štrajka ponudila Vlada Srbije, a što je bilo 10 posto. Radnici su zahtevali da povećanje bude toliko da nakon njega plata onih sa njamanjim primanjima dostgne republički prosek od oko 50.000 dinara.

Niko od ranika koji su bili u štrajku proteklih dana neće snositi posledice. Sve suspenzije koje su napisane i podeljene biće povučene. Zaposleni se pozivaju da dođu na svoja radana mesta. Tokom dana trebalo bi da prorade sve službe u Pošti koje su do sada bile u blokadi. Radiće se, kažu, zaposleni u punom kapacitetu kako bi se nadoknalilo sve što je zbog obustave rada propušteno.

I Taxi Zrenjanin

Zvanična potrvda dogovora očekuje se tokom dana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh