I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vizija lepšeg i jakog Zrenjanina – decenija postojanja ZREPOK-a (VIDEO)

Svečanim koktelom obeleženo je 10 godina od osnivanja poslovnog udruženja ZREPOK.

ZREPOK je osnovan 1. decembra 2009. godine na inicijativu uglednog privrednika Budimira Jovanovića koji je tada okupio 9 najuspešnijih kompanija. Za kratko vreme udruženje je postalo respektabilno telo u privredi Srednjebanatskog okruga. Ono je prepoznato kao savetodavni i korektivni faktor na usluzi privrednicima, lokalnoj samoupravi i građanstvu. Jedna od vizija tada, a i danas je da se mora poboljšati celokupni privredni ambijent i učiniti Zrenjanin, a i šire, boljim i privlačnijim mestom za život.

Ovom prilikom uručena su priznanja, zahvalnice kao i jedna donacija pojedincima odnosno institucijama koje predstvaljaju, koje zajednički streme takvoj viziji grada. Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ uručena je donacija vredna milion dinara koja je uložena u obnovu IT sektora. Priznanja su uručena TF „Mihajlo Pupin“ sa kojim udruženje čitavu deceniju realizuje program „Letnja stručna praksa“ putem kojeg je 150 studenata steklo praktična znanja, a 70 % od je dobilo i zaposlenje. Na inicijativu ZREPOKA-a 2016. je osnovan IKT klaster koji do danas služi svima koji su zainteresovani za razvoj i osvajanje informacionih tehnologija kao i lakšem uključivanju Srednjebanatskog okruga u ovaj važan segment privrede. Priznanje povodom decenije saradnje uručeno je Osnovnoj i srednjoj školi „9.Maj“ ustanovi čiji se predani stručnjaci bave obrazovanjem i vaspitanjem dece sa teškoćama u razvoju. Priznanje je uručeno i Uniji poslodavaca Zrenjanin koja je osnovana pre 6 godina s ciljem da reaktivira život poslovne zajednice Zrenjanina, što do dan danas uspešno i radi.

I Taxi Zrenjanin

Danas, 10 godina nakon osnivanja ZREPOK je snažniji nego ikada. Udruženje okuplja 25 kompanija sa preko 5000 zaposlenih. Pored ekonomskih faktora u udruženju na prvom mestu ističu ljudske resurse koje poseduju. – Ekonomska situacija i poslovni ambijent značajno su se poboljšali poslednjih godina. To naprotiv, ne sme da nas uspava, već treba preduzimati mere koje bi taj proces ubrzale, ne samo u privredi već u svim oblastima života. I dalje je potreban kvalitetan dijalog vlasti, privrede i ostalih činilaca kako bi se donosile najbolje odluke u cilju održivog razvoja i boljeg života uopšte – zajednička je poruka članova ZREPOK-a.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh