I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Visokokvalitetne junice simentalke stigle u Orlovat

Podela 60 visoko kvalitenih steonih junica koje je grad namenio stočarima sa teritorije Zrenjanina i naseljenih mesta, počela je danas.

Gradonačelnik Čedomir Janjić posetio je Orlovat i poljoprivredno gazdinstvo Miroslava Stankova koji je dobio dve steone junice.

junice-1– Kao što smo obećali, danas i sutra radimo isporuku 60 junica simentalske rase poljoprivrednim gazdinstvima i nadam se da smo napravili dobar posao. Trudili smo se da selekciju domaćina koji će ih dobiti uradimo na najkvalitetniji način, oslonili smo se na procene stručne službe, rekao je Janjić danas podsetivši da je i ranije bilo raznih podsticaja ali da je ovo direktna stimulacija za stočare.

 

Fordomanija

junice-2 Domaćin Miroslav Stankov nije štedeo reči zahvalnosti gradonačelniku za ideju i realizaciju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ovo je velika stvar, danas smo dobili dve junice. Planiramo da oformimo farmu tako da će ove junice biti matično stado kao početak prave i čiste rase, rekao je Stankov. 

junice-3Za kupovinu junica grad je obezbedio 17,8 miliona dinara, a zamenik gradonačelnika Saša Santovac nedavno je izjavio da se planira kupovina dodatnih šezdeset junica.

– Oni koji dobiju ove junice moraju prvo žensko tele vratiti Gradu, a zatim će ono, putem konkursa, biti dodeljeno drugom stočaru – rekao je tada Santovac.

U prvom krugu, junice su obezbeđene za 42 poljoprivrednika, vlasnika poljoprivrednih gazdinstava.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh