I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Visoko priznanje KUD „Petefi Šandor“ iz Mužlje

Povodom Dana državnosti Mađarsko Kulturno- umetničko društvo „Petefi Šandor“ iz Mužlje је od strane Republike Srbije odlikovano zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima.

dodela-nagrada

Predsednica KUD-a Kristina Juhas Terkelj se zahvalila na priznanju i izrazila zadovoljstvo, što su visoki državni organi prepoznali višedecenijski trud i rad Kulturno-umetničkog društva, koji za cilj ima očuvanje i negovanje mađarskog jezika, tradicije ovdašnje zajednice, tradicionalne mađarske folklorne pesme i igre i da ih sa posebnom pažnjom prenese na mlađe generacije.

Mađarsko Kulturno-umetničko društvo „Petefi Šandor“ je osnovano 1947. godine. Unutar društva aktivno deluju između ostalih folklorne, pesničke, recitatorske, glumačke i umetničke sekcije, mešoviti hor, mlade i odrasle citeraške grupe i mnogi drugi.

I Taxi Zrenjanin

Zahvaljujući marljivom i posvećenom radu članova do sada su učestvovali i nastupali na raznim priredbama i manifestacijama i dobili više domaćih i inostranih priznanja i nagrada.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dan državnosti Srbije ili Sretenje je državni praznik Srbije koji se praznuje 15. i 16. februara, a ustanovljen je u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdan i zakletvom potvrđen prvi Ustav moderne srpske države – Sretenjski ustav.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh