I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Visoka tehnička škola iz Zrenjanina među najznačajnim partnerima u realizaciji projekata EU

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Zrenjanina učestvuje u projektu „Institucionalni okvir za razvoj treće misije univerziteta u Srbiji“.

Treća misija univerziteta podrazumeva transfer tehnologija i inovacije, kontinuirano obrazovanje i društveni angažman.  Jednako je važna kao i prve dve misije a to su obrazovanje i istraživanje  – rečeno je na tematskom skupu održanom u Zrenjaninu.

Među ciljevima projekta je i stvaranje uslova za promenu postojećih zakona kao i izgradnja kapaciteta visokoškolskih institucija radi brže implementacije treće misije. Visoka tehnička škola u Zrenjaninu od ranije je uključena u ovakve i slične projekte te je zato i kao jedina visoka škola pored 6 univerziteta u Srbiji odabrana da bude deo ovog projekta.

 

I Taxi Zrenjanin

U sklopu projekta u prethodnih mesec dana preko 350 studenata iz Srbije predložilo je više od 100 poslovnih ideja, a u okviru takmičenja za najbolju studentsku ideju. Krajnji cilj je da se studentima pomogne da naprave prve preduzetničke korake, da kreativno razmišljaju te da se nakon studija lakše zaposle, ako ne u svojoj firmi onda da i kod poslodavca budu inventivni i kreativni. Svim ovim koracima u ovom projektu nastojimo da obogatimo formalno obrazovanje – kaže  prof dr Vesna Mandić sa Univerziteta u Kragujevcu  koordinator projekta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Treća misija u Italiji se implementira poslednjih pet godina, a još uvek se radi na promeni zakonskih okvira u vezi sa njenom implementacijom  – kaže Alberto Fornasari zamenik rektora Univerziteta u Bariju koji je u sklopu ovog projekta na VTŠ održao predavanje na temu „Od rezultata istraživanja do inovacija“.

Projekat je finansiran iz programa EU Erasmus plus, a nosilac je Univerzitet u Kragujevcu. Pored 6 univerzitea iz Srbije među partnerima projekta iz zemalja EU su  univerziteti iz Maribora, Barija, Lisabona, Cremsa i Brightona. Pored Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja u realizaciji učestvuju i Zavod za intelektualnu svojinu, biznis inkubatori i preduzeća.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh