I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Visok nivo Tamiša kod Jaše Tomića

Situacija na rekama u Vojvodini je kritična- na Tisi kod Novog Kneževca i Titela proglašena je vanredna situacija. Kod Kneževca je pod vodom oko 3 hiljade hektara oranica, a pumpne stanice rade 24 sata.

Na Tamišu kod Jaše Tomića vodostaj je iznad granice vanredne odbrane od poplava. Nivo vodostaja sinoć je iznosio 612 centimetara potvrdio je za RTV rukovodilac sektora za odbranu od poplava u Sečnju Vlado Đerić. „Pumpe rade non-stop, jer rastu i površinske vode, ali za sada nema većih problema“ – rekao je Đerić.

tomasevac botos

Poplavljen put Tomaševac – Botoš (06.04.2013)

PerSu marketi

Sve crpne stanice su u pogonu ali je, po podacima nadležnih, ipak došlo do manjeg izlivanja Tamiša na delu kod sela Tomaševac gde je voda prešla preko lokalnog puta. Predsednik opštine Sečanj Predrag Milošević je rekao Tanjugu da je Tamiš danas do podne porastao za 10 centimetara, ali da se za sada ne očekuje veći problemi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ranije danas da su vodostaji na nekoliko reka u Srbiji iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom manjeg porasta.

Izvor : RTV  Foto : RTS

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh