I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Više posla za Zrenjanince u novom sektoru „Drekslmajera“

U pogonima nemačke kompanije „Drekslmajer“ u Zrenjaninu danas je počeo da radi novi sektor za seču kablova u kom je zaposleno više od 100 radnika.

Ovim potezom, u jednom pogonu je ostvarena potpuno integrisana proizvodnja – od sečenja kablova, do sklapanja, modul montaže i finalnog sklapanja.

drekslmajer1
Novozaposleni radnici prethodno su završili višemesečne obuke u pogonima u Rumuniji i Moldaviji.

Pogon u Zrenjaninu danas je obišao gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima. Njih je sa detaljima poslovanja i značaju novog sektora upoznao generalni direktor pogona Drekslmajera u Zrenjaninu Andreas Weber.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Otvaranjem novog sektora „Drekslmajer“ je poslao poruku da ima dugoročne planove za Zrenjanin i investiranje u Srbiji. Ovo je korak napred ka automotizovanoj visokotehnološkoj proizvodnji za koju nisu potrebni samo dobro kvalifikovani radnici već i tehničari i inženjeri koji će održavati ove mašine, istakao je Weber.

drekslmajer
U fabričkim pogonima ovde danas radi 3300 zaposlenih, što Drekslmajer svrstava u red poslodavaca sa najvećim brojem radnika.

– Drexlmajer je naš najveći poslodavac u Zrenjaninu i dokaz je za ono što pričam već duže od godinu dana – da smo mnogo toga uradili na promovisanju Zrenjanina kao mesta za investiranje i mnogo smo toga uradili da investitori koji već imaju otvorene pogone, razmišljaju u pravcu proširivanja svog poslovanja. Nedavno sam podneo izveštaj sa informacijom da je u poslednjih godinu i po dana zaposleno 1637 Zrenjaninaca, a tu nisam računao 300 sugrađana koji su u poslednja tri meseca dobili posao u Drexlmajeru, rekao je Janjić nakon obilaska pogona.

drekslmajer2
Drekslmajer grupa posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, u pogonima te kompanije montiraju se električne instalacije za proizvođače vrhunskih automobila.

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh