I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

Virtuelni matičar od velike pomoći

i love zrenjanin tv

Od 2007. godine do danas,  posredstvom aplikacije „virtuelni matičar “  Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je  više od 10.000 dokumenata u raznim delovima Srbije i inostranstvu, saznajemo od Miodraga Bogunovića, Načelnika odeljenja za Informacione i komunikacione tehnologije.

Podsećamo da ova usluga omogućava svakom građaninu Srbije ali i licima koja žive u dijaspori, da putem internet aplikacije potraže važne dokumente koja im se u najkraćem mogućem roku šalju na kućnu adresu.
– Uglavnom se traže Izvodi iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih kao i Uverenja o državljanstvu s tim da taj dokument može da se izdaje samo u okviru teritorije grada Zrenjanina, kaže Bogunović. Dnevno se u proseku izda oko 10 dokumenata a interesantno je da se mogu dobiti i izvodi iz drugih opština koje su umrežene. Na žalost, neke od susednih opština nisu u sistemu kao što je opština Žitište, čiji  građani ne mogu ovim putem da dobiju dokumentaciju.

-Na zvaničnoj internet prezentaciji grada Zrenjanina, u odeljku E-uprava nalazi se opcija  za uslugu „virtuelnog matičara“ u kojem se on line popunjavaju podaci, tačnije upućuje se zahtev za izdavanje dokumenta sa jasno naznačenim inforacijama o podacima lica koje upućuje zahtev, adresi i svrsi izdavanja. Nakon potvrde, dokument se Post expresom šalje „danas za sutra“ na kućnu adresu, za šta postoji precizirana tarifa za plaćanje. Za Izvode iz matičnih knjiga,  cena sa poštarinom je 580 dinara i plaća se prilikom prijema, pojasnio je Bogunović.
On podseća i na to da je svaki dokument sada trajan, te da nema potrebe potraživati ga kao ranije, šest meseci nakon isteka roka važnosti.

I-Taxi
  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh