I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Vikendice koče izgradnju obilaznice

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Radovan Bulajić izjavio je danas da je za nastavak izgradnje obilaznice obezbeđeno 654 miliona dinara i najavio da će radovi početi sredinom aprila 2013. godine, ukoliko budu razrešeni imovinsko-pravi odnosi sa vlasnicima parcela i vikendica pored asfalta.

Bulajić je rekao Tanjugu da je sa „Putevima Srbije“ napravljen predugovor i da će grad Zrenjanin, preuzeti poslove eksproprijacije za nastavak izgradnje puta od Mihajlovačke petlje do Prvomajske ulice, u dužini od 2,2 kilometra. Projekti za tu deonicu puta kao i za izgradnju mosta preko Begeja i nadvožnjaka predati su nadležnim ministarstvima.

Da bi se otvorila tri gradilišta, pre svega je potrebno srediti „papirologiju“ i nagoditi se sa vlasnicima zemljišta, od kojih pojedini poseduju i po dve-tri parcele, kao i naknadno „iznikle“ vikendice pored asfalta. Gradska uprava je proglasila javni interes na tom delu atara i pozvala vlasnike zemljišta na dogovor, uz izraženu volju da im plati i nešto višu cenu od tržišne. Radovi na obilaznici, kako bi se rasteretio tranzitni saobraćaj kroz Zrenjanin, započeti su pre više od dve decenije, ali je napravljen manji deo prstena, tako da teretnjaci i dalje „tutnje“ kroz grad.

Drugi, značajniji, putni projekat za 2013. godinu odnosi sa na rekonstrukciju uličnih puteva u 13 naseljenih mesta i Zrenjaninu, za šta je iz republičkih izvora obezbeđeno 400 miliona dinara.

PerSu marketi

Izvor : Tanjug

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh