I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vikend obeležen humanošću – u gradu i u selima prikupljana sredstva za pomoć Lani i Minji (FOTO)

Vikend za nama protekao je u znaku nekoliko humanitarnih akcija koje su za cilj imale prikupljanje novčane pomoći za lečenje Lane Jovanović.

„Tate za Lanu“

Inicijativu koju su putem Fejsbuka pokrenuli Nenad Blažin i Darko Nađalin, a istovremeno i humanitarnu akciju pod nazivom „Tate za Lanu“ za kratko vreme  je podržao veliki broj pojedinaca i organizacija, a sve je rezultovalo održavanjem humanitarnog bazara kao i muzičke, sportske i edukativne radionice u Plankovoj bašti u Zrenjaninu.

PerSu marketi

Odbojkaški klub „Volejstars Zrenjanin“ sa trenerima takođe se priključio ovoj inicijativi te je održana javna prezentacija trenažnog procesa i to kroz druženje i plesnu zabavu sa odbojkašicama. Bila je ovo lepa prilika da deca nauče ponešto o ovom veoma interesantnom, a za našu zemlju i veoma trofejnom sportu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Želeli smo da na ovaj način damo doprinos jer mi osim odbojke vežbamo i etiku i empatiju – izjavio je Aleksandar Šakić, trener OK Volleystar.

Plesna grupa „Free Dance“ Nikolete Vidaković izvela je plesni program i na još mnogo načina animirala učesnike kako se to i inače radi sa decom u ovom klubu.

Muzički program uživo bio je poveren Dunđi i drugarima, a oni su taj zadatak obavili i više nego uspešno.

Umetnici su za najmlađe osmislili likovnu radionicu, a prof. Tea Laništanin i Jasmina Ružić vaspitačica NTC radionicu.

Organizatori su objavili da je prikupljeno 188.282 dinara i 10 eura.

Humanitarni bazar u MZ Sava Kovačević

U okviru humanitarnog bazara koji je u subotu bio održan u MZ Sava Kovačević, mlada Zrenjaninka Dunja Srdanov ponudila je svoju knjigu – prvenac u humanitarne svrhe. Cena knjige je bila 250 dinara, a kako Dunja kaže, prodato je oko 90% tiraža i prikupljeno 37.000 dinara.

Stanovnici Ečke organizovali akciju za Lanu i Minju

Humanitarni bazar uz divno nedeljno poslepodne ispunjeno dečijom grajom i igrom održan je u mestu Ečka.

Stanovnici ovog mesta prikupljali su pomoć za dve devojčice, Lanu Jovanović i Minju Matić.

Dobroj atmosferi i pozitivnoj energiji doprinela je i klovnica Didi koju možemo videti na svakoj humanitarnoj akciji i priredbi.

Inicijatori akcije Jelena Orlović, Lucia Mendrea i Mirko Škaljak objavili su da je uz pomoć komšija iz Stajićeva i Lukićeva prikupljeno 200 hiljada dinara.

Humanitarni bazar i u Žitištu

Humanitarni bazar „Od srca za Lanu“ održan je 4. oktobra i na trgu u Žitištu, a  organizovalo ga je Udruženje građana „Naši mali anđeli“. Prikupljeno je 263.479,41 dinara i sav prihod  biće uplaćen na račun humanitarne fondacije „Budi human“, za Lanu.

foto: Info centar Žitište

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh