I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ove godine na Vidovdanskoj akademiji pored učenika nagrađen i prosvetni radnik

Tradicionalna Vidovdanska akademija, koja nagrađuje učenike generacija iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zrenjanina, održana je po jedanaesti put u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

Tom prilikom grad Zrenjanin i organizacija „Svetosavlje“ dodelili su nagrade zaslužnim učenicima.

Gradonačelnik Čedomir Janjić je prilikom obraćanja naglasio kako je velika čast uručiti nagrade najboljim učenicima, pogotovo na datum, koji je posebno značajan za Srbiju.

Fordomanija

Pored tradicionalnog nagrađivanja učenika, od ove godine na Vidovdanskoj akademiji nagrađen je i jedan prosvetni radnik.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prosvetne radnike su predlagale matične škole, a za sada još nisu utvrđeni posebni kriterijumi.

-Od  2007. godine kada je osnovana organizacija „Svetosavlje“, svake godine zajedno sa gradom Zrenjaninom organizujemo dodelu nagrada najboljim učenicima. Želja nam je da kroz njihov primer ukažemo na značaj znanja i obrazovanja, koje je najbitnije  a celokupan naš narod.

Od ove godine, kao i svake naredne nagrađivaćemo i po jednog prosvetnog radnika, koji se izdvojio svojim rezultatima, kao i odnosom prema kolegama i učenicima. Nemamo ambicije da kažemo da će to biti najbolji, već će to biti naš izbor onog za kojeg mislimo da bude istaknut i nagrađen. Nagrada je novčani iznos od 50 000 dinara, a uz nju se dodeljuje i prigodno priznanje. Cilj nam je i da ljudima ukažemo na ovu struku, koja je veoma značajna – izjavio je predsednik organizacije „Svetosavlje“,  Dragan Vidaković.

Nagrada je ove godine pripala profesorki Zrenjaninske gimnazije, Irini Ubović, koja predaje ruski jezik i književnost. Ona je u svom obraćanju pored zahvalnosti, istakla da „ako nešto voliš, veruješ u to, i trudiš se, nagrada neće izostati“.

Posle svečanosti sa nama su utiske podelile učenica iz Farkaždina i Melenaca.

„Bilo je dosta teško postići ovo, ali vredelo jer  želim da upišem medicinsku školu i postanem farmaceut i znam da će se ovaj trud isplatiti. Školovanje ću pamtiti po društvu, i po trudu koji se isplatio, jer bez toga ne bih mogla da ostvarim svoje želje. Posebna priznanja sam stekla iz fizike i biologije.“ – istakla je učenica generacije Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Farkaždina, Željana Jovanov.

Učenica generacije iz škole „Dr Boško Vrebalov“ iz Melenaca, Željana Novoseljački, posebne diplome stekla je iz predmeta tehničko obrazovanje i geografija. Još uvek nije sigurna šta će upisati, jer ima široki spektar interesovanja, a jedna od želja joj je medicinska škola.

Na današnjoj svečanosti posebne simpatije pobrala je i sestra učenika generacije Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, koja je umesto njega primila nagradu.

Akademiji su pored učenika, njihovih roditelja, nastavnika i profesora, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh