I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Video pauk“ u Zrenjaninu na probnom radu

Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi“ pokrenulo je mere u cilju naplate opomena za parkiranje građana iz 2010., 2011. i 2012. godine – potvrdio je našem portalu direktor Ilija Mandić. On kaže da je uspostavljen dogovor sa Poreskom upravom i da će protiv svih koji u pomenutom periodu nisu platili opomene, biti pokrenut postupak za naplatu. Mandić kaže da vrednost ukupnog duga za neplaćene opomene iznosi oko 20 miliona dinara.

Ovo preduzeće trenutno sprovodi probu takozvanog „video pauka“ koji ne podrazumeva više komunalnog policajca u patroli pauk službe. Dežurni policajac je sada lociran u Kulturnom centru gde linkom dobija fotografije nepropisno parkiranih automobila koje mu šalju služba pauka direktno sa terena. Policajac je i dalje taj koji odlučuje da li je pričinjen prekršaj ili ne. Sistem „video pauka“ je na probi šest meseci i ukoliko zaživi i pokaže rezultate i kod vozača, biće uveden kao redovan proces.

Pauk služba

„Video pauk“ se pokazao efikasnim

I Taxi Zrenjanin

Kada je u pitanju stanje na parkiralištima, Mandić kaže da najviše problema ima na parking mestu „Vuk Karadžić“ preko puta stare Specijalističke poliklinike, i onom na glavnoj pijaci kod Eko pumpe. Oba parkinga su naročito nepogodna u zimskim i kišnim danima kada nezadovoljstvo vozača dolazi do izražaja jer moraju da plate parking za neuređen parking.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Ta dva parkinga nisu urbanistički uređena, mi smo ih dobili na privremeno korišćenje. Ukoliko bi mogli da ih dobijemo na duži period, mi bismo ta mesta uredili kako bi vozači imali adekvatna mesta za parkiranje – kaže Mandić.

Na pitanje šta se dešava sa demoliranim i rashodovanim automobilima na parkingu Prevlaka, koji godinama predstavljaju ruglo  u centru grada, prvi čovek „Pijaca i parkinga“ kaže da su ta vozila preneta iz dvorišta Gradske uprave, ali da niko iz te ustanove još nije dostavio tražene podatke o vlasništvu vozila kako bi se ona propisno mogla odneti na drugo mesto, najverovatnije deponiju. Mandić kaže da će ovaj problem biti rešen.

Rashodovana vozila

Ruglo u strogom centru grada

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh