I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Video koji je prošle noći bukvalno zapalio internet – „vatrena“ voda u Stajićevu (VIDEO)

Video koji je prošle noći objavljen na društvenoj mreži Twitter bukvalno je zapalio internet.

Mladić u kupatilu pali upaljač pored mlaza vode iz slavine nad lavaboom, voda počinje da gori. Video je objavljen na profilu https://twitter.com/izivkov

Nakon ovog slučaja saopštenjem se oglasilo JKP „Vodovod i kanalizacija“

Problem prisustva metana u vodi postoji od kad i sistem vodosnabdevanja u naseljenim mestima južno od Zrenjanina. Prisustvo metana se rešava izgradnjom vodotornja ili prizemnog rezervoara. Kad se nađe u vodi potrebno je redovno vetriti prostorije jer je metan lakši od vazduha.Sastav zemljišta južno od Zrenjanina je takav da u sebi sadrži prisustvo većeg broja gasova među kojima je i metan, koji je zapaljiv a u većim količinama može izazvati i eksploziju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Od kada postoji sistem vodosnabdevanja u svim naseljenim mestima južno od Zrenjanina, postoji i problem prisustva metana u vodi koja se doprema do korisnika, i sa tim su upoznati i svi meštani.

Uklanjanje metana iz vode rešava se izgradnjom vodotornja ili prizemnog rezervoara, i na taj način je rešen problem prisustva metana u svim naseljenim mestima osim u Stajićevu i Belom Blatu.

U Stajićevu je na izvorištu, odakle se ovo naseljeno mesto snabdeva vodom, ugrađena automatika koja kontroliše ispuštanje gasova, ali se ipak desi da određena količina ostane u vodi koja se distribuira potrošačima, pa korisnici koji su bliži izvorištu imaju prisustvo značajne količine metana u vodi.

Metan je gas koji je lakši od vazduha i prirodno izlazi ukoliko postoji ventilacioni otvor. Zato je bitno da se redovno vrši provetravanje prostorija gde se upotrebljava voda, a na kupatilu je poželjno i držanje otvorenog prozora.

Kao što je rešen problem u svim drugim naseljenim mestima sa prisustvom metana, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin u saradnji sa osnivačem radi na rešavanju problema i u pomenuta dva naseljena mesta.

Postoji nekoliko opcija kako da se problem reši, za svaku je potrebno obezbediti značajna materijalna sredstva, ali očekujemo da će ona u narednom periodu biti obezbeđena i da će na taj način biti trajno rešen problem sa prisustvom metana u vodi na celoj teritoriji južno od Zrenjanina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh