I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Vezivanjem pojasa u automobilu, čuvate svoj i tuđ život

Ministarsvo unutrušnjih poslova u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja pokrenula je kampanju o odgovornom ponašanju u saobraćaju i obaveznom korišćenju sigurnosnog pojasa. Cilj ove kampanje je da se skrene pažnja javnosti na veliki broj saobraćajnih nezgoda i utiče na njihovo smanjenje.

U toku 2020. godine na području Policijske uprave u Zrenjaninu, otkriveno je ukupno 19.346 prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Od navedenog broja, za nekorišćenje sigurnosnog pojasa na način koji je predvideo proizvođač vozila, sankcionisano je 5.375 vozača i putnika, dok je u prva dva meseca, 2021. godine, ukupno sankcionisano 598 vozača i putnika.

Iz godine u godinu, primetno je da sve više vozača i putnika na prednjem sedištu koristi sigurnosni pojas, ali je poražavajuće da i dalje veliki broj putnika koji se prevoze na zadnjoj klupi, ne koriste sigurnosni pojas, odnosno primetno je da se i dalje deca ne prevoze adekvatno obezbeđenja u sigurnosnom sedištu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Treba napomenuti da je za prekršaj nekorišćenja sigurnosnog pojasa na način predviđen od strane proizvođača vozila, Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima predvideo novčanu kaznu u visini od 10.000 dinara.

Apeluje se na sve vozače i putnke, da u toku vožnje koriste sigurnosni pojas na način koji je predvideo proizvođač vozila, kao i da se prilikom prevoza dece koristi sigurnosno sedište, jer nepoštovanje ovih normi, prilikom događanja saobraćajnih nezgoda, može dovesti do nastanka mnogo težih posledica pa i smrti lica koja se prevoze u vozilu.

Poštovanjem saobraćajnih propisa, učesnicu u saobraćaju, čuvaju svoje živote a na taj način čuvaju i živote drugih.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh