I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vežbe evakuacije iz objekta za učenike osnovnih škola

U okviru projekta  „Sigurnije škole, otpornije zajednice“, volonteri Crvenog krsta Zrenjanin i Vatrogasno spasilački bataljon Zrenjanin organizovali su tokom vikenda dve vežbe evakuacije za učenike Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”.

Vežbe su se odnosile na evakuaciju učenika u slučaju požara i na pružanje prve pomoći povređenim licima.

Nastavnici su sa učenicima na zvuk zvona organizovano u koloni po dvoje izlazili iz učionice u hodnik do dežurnog nastavnika kod stepenica koji ih je usmeravao do izlaza.

I Taxi Zrenjanin

Nakon toga stiglo je vatrogasno vozilo koje se zaustavilo ispred glavnog ulaza škole. Vatrogasci su ušli u zgradu škole i evakuisali dvoje učenika koji su za ovu priliku oponašali povredjene, i koji, kao takvi, nisu mogli samostalno da napuste zgradu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Članovi ekipe prve pomoći Crvenog krsta Zrenjanin (obučeni volonteri – učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“) prikazali su zatim pravilno zbrinjavanje povređenih.

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević ovom prilikom je istakla da su volonteri i članovi njihove organizacije veoma zadovoljni što su bili u prilici da prenesu ova životno važna znanja i veštine našim najmlađim sugrađanima.

-Verujemo da su mnogi od učenika poneli nova saznanja za čitav život i da će, ukoliko se nekada budu našli u nekoj nemiloj situaciji, znati da pravilno, sa manje straha i panike reaguju i zaštite svoj život i živote najbližih. Tokom narednih dana uslediće i posebna, dodatna edukacija za učenike trećih razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“, a zatim i takmičenje na kome će pokazati svoja ukupno stečena znanja kroz realizaciju ovog projekta – rekla je Tanasijević.

Prema njenim rečima, u toku je i nabavka ormarića sa potrebnim sanitetskim materijalom za pružanje prve pomoći, koji će biti uručeni ovoj zrenjaninskoj školi sa željom, da nemilih događaja uopšte ne bude, ali i sa uverenjem da su svi zajedno, nastavnici i učenici, sigurno spremniji da potencijalne rizike smanje i pruže adekvatan odgovor na nesrećne događaje.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh