I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vežbe evakuacije iz objekta za učenike osnovnih škola

U okviru projekta  „Sigurnije škole, otpornije zajednice“, volonteri Crvenog krsta Zrenjanin i Vatrogasno spasilački bataljon Zrenjanin organizovali su tokom vikenda dve vežbe evakuacije za učenike Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”.

Vežbe su se odnosile na evakuaciju učenika u slučaju požara i na pružanje prve pomoći povređenim licima.

Nastavnici su sa učenicima na zvuk zvona organizovano u koloni po dvoje izlazili iz učionice u hodnik do dežurnog nastavnika kod stepenica koji ih je usmeravao do izlaza.

Fordomanija

Nakon toga stiglo je vatrogasno vozilo koje se zaustavilo ispred glavnog ulaza škole. Vatrogasci su ušli u zgradu škole i evakuisali dvoje učenika koji su za ovu priliku oponašali povredjene, i koji, kao takvi, nisu mogli samostalno da napuste zgradu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Članovi ekipe prve pomoći Crvenog krsta Zrenjanin (obučeni volonteri – učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“) prikazali su zatim pravilno zbrinjavanje povređenih.

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević ovom prilikom je istakla da su volonteri i članovi njihove organizacije veoma zadovoljni što su bili u prilici da prenesu ova životno važna znanja i veštine našim najmlađim sugrađanima.

-Verujemo da su mnogi od učenika poneli nova saznanja za čitav život i da će, ukoliko se nekada budu našli u nekoj nemiloj situaciji, znati da pravilno, sa manje straha i panike reaguju i zaštite svoj život i živote najbližih. Tokom narednih dana uslediće i posebna, dodatna edukacija za učenike trećih razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“, a zatim i takmičenje na kome će pokazati svoja ukupno stečena znanja kroz realizaciju ovog projekta – rekla je Tanasijević.

Prema njenim rečima, u toku je i nabavka ormarića sa potrebnim sanitetskim materijalom za pružanje prve pomoći, koji će biti uručeni ovoj zrenjaninskoj školi sa željom, da nemilih događaja uopšte ne bude, ali i sa uverenjem da su svi zajedno, nastavnici i učenici, sigurno spremniji da potencijalne rizike smanje i pruže adekvatan odgovor na nesrećne događaje.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh