I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vežbe evakuacije i pružanja prve pomoći i u OŠ „Žarko Zrenjanin“

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su pre tri godine započeli projekat „Sigurnije škole, otpornije zajednice“, koja se realizuje u okviru programa Crvenog krsta Srbije „Smanjenje rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti“. Želja je bila da ovaj projekat bude sastavni deo nastava svih osnovnih škola na teritoriji našeg grada.

Jedna od takvih obrazovnih ustanova je i Osnovna škola „Žarko Zrenjanin”, u kojoj su volonteri ove humanitarne organizacije za preko 800 učenika, ali i za nastavno i vannastavno osoblje održali dve vežbe evakuacije i pružanja prve pomoći nesrećnima u slučaju požara.

U okviru vežbi su utvrđena i „provežbana“ teorijska znanja koja su učenici stekli od edukovanih volontera Crvenog krsta Zrenjanin kroz predavanje „Pozivi hitnim službama, porodični plan evakuacije i komunikacije“.

PerSu marketi

Nakon toga pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin prikazali su postupak evakuacije povređenih učenika, dok su članovi ekipe prve pomoći Crvenog krsta prikazali pravilno zbrinjavanje povređenih u dvorištu škole.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, njihova organizacija svake godine uključuje po dve nove škole u realizaciju ovog projekta.

-Izuzetno nam je zadovoljstvo kada smo u prilici da prenesemo životno važna znanja i veštine, posebno mladim ljudima. Verujemo da su mnogi od učenika poneli neka saznanja za čitav život i da će, ukoliko se nekada nađu u nekoj nemiloj situaciji, znati da pravilno, sa manje straha i panike reaguju te zaštite svoj i tuđe živote, potom i imovinu – rekla je na kraju Tanasijević.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh