I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vežbe evakuacije i pružanja prve pomoći i u OŠ „Žarko Zrenjanin“

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su pre tri godine započeli projekat „Sigurnije škole, otpornije zajednice“, koja se realizuje u okviru programa Crvenog krsta Srbije „Smanjenje rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti“. Želja je bila da ovaj projekat bude sastavni deo nastava svih osnovnih škola na teritoriji našeg grada.

Jedna od takvih obrazovnih ustanova je i Osnovna škola „Žarko Zrenjanin”, u kojoj su volonteri ove humanitarne organizacije za preko 800 učenika, ali i za nastavno i vannastavno osoblje održali dve vežbe evakuacije i pružanja prve pomoći nesrećnima u slučaju požara.

U okviru vežbi su utvrđena i „provežbana“ teorijska znanja koja su učenici stekli od edukovanih volontera Crvenog krsta Zrenjanin kroz predavanje „Pozivi hitnim službama, porodični plan evakuacije i komunikacije“.

Fordomanija

Nakon toga pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin prikazali su postupak evakuacije povređenih učenika, dok su članovi ekipe prve pomoći Crvenog krsta prikazali pravilno zbrinjavanje povređenih u dvorištu škole.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, njihova organizacija svake godine uključuje po dve nove škole u realizaciju ovog projekta.

-Izuzetno nam je zadovoljstvo kada smo u prilici da prenesemo životno važna znanja i veštine, posebno mladim ljudima. Verujemo da su mnogi od učenika poneli neka saznanja za čitav život i da će, ukoliko se nekada nađu u nekoj nemiloj situaciji, znati da pravilno, sa manje straha i panike reaguju te zaštite svoj i tuđe živote, potom i imovinu – rekla je na kraju Tanasijević.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh