I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Vesela regata“ i promo plovidba Begejom

Ove godine, prvi put u okviru „Dana piva“ održava se i „Vesela begejska regata“ u trajanju od četiri dana. Maršruta regate duga je 80 kilometara, a podrazumevala je plovidbu od Srpskog Itebeja, preko Torka, Žitišta i Kleka, do Zrenjanina. Među učesnicima regate bili su nautičari iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Smedereva, Pančeva, Kovina, Stare Pazove.

– „Vesela regata“ je danas stigla u Zrenjanin, bilo je oko pedeset učesnika na desetak brodića. Kao što smo i očekivali, regata se pokazala kao spoj lepog i korisnog, s obzirom na to da je ovo nastavak saradnje između opštine Žitište i grada Zrenjanina. Zadovoljni smo što smo i na ovaj način produbili saradnju. Regata je i deo naše turističke ponude, krenuli smo u nautički turizam. Građani će imati priliku da prisustvuju promotivnoj turi, u vožnji komandnim brodom po Begeju. U okviru turističke ponude krećemo se dalje, i proširujemo nautiku, koristimo Begej. Nadamo se da će u narednom periodu, kada Begej treba da dobije pristaništa i marinu, potencijali biti još veći. Tada ćemo, kako planiramo, uvesti redovne nautičke ture vikendom, kada će se ići do Slankamena, Titela, Srpskog Itebeja, Carske bare, izjavio je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, Zoran Ljubotina.

I Taxi Zrenjanin

Regata se završava danas, a na programu je upoznavanje učesnika sa gradom.

Po dolasku u regate u Zrenjanin, putnici su imali priliku da uživaju u vožnji na komandnom brodu regate. Plovidba je trajala nešto duže od dva sata. Polazak je bio organizovan ispred „Pivnice“, a krajnja tačka je bila „triangl“, mesto na kom se Begej uliva u kanal „Dunav – Tisa – Dunav. Na brodu je bilo četrdeset putnika, među kojima i dosta dece različitog uzrasta. Svi su bili oduševljeni opuštajućom plovidbom, rekom i bogatom vegetacijom. Cilj promotivne ture bio je promocija vodnih resursa grada Zrenjanina i okoline, kao i potencijala za razvoj nautike i turizma.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh