I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Veronezi sve bliži Agroživu

Predstavnici Vlade Srbije i Srbijagasa potpisali Memorandum o razumevanju sa italijanskom kompanijom Veronezi, koja namerava da preuzme industriju Agroživ.

potpisivanje sporazuma Veronesi Agroziv

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić kazao je nakon potpisivanja memoranduma da će Veronezi holding u naredna dva ili tri meseca detaljno analizirati tehnicko-ekonomsku opravdanost ulaganja u Agroživ.

„Ako sve bude kako smo planirali, početkom sledeće godine može se očekivati velika investicija u Agroživ“, kazao je Dinkić.

I Taxi Zrenjanin

On je dodao da je Veronezi holding jedan od najvećih investitora u Evropi i najveći proizvođač živinskog mesa u Italiji, koji je u prošloj godini imao promet od 2,7 milijardi evra.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ministar je dodao i da kompanija Veronezi do sada nije imala proizvodnju van Italije. Dinkić je kazao da sada Agroživ proizvodi oko 13 miliona pilića godišnje, a da će ako bude postignut dogovor, proizvodnja biti povećana na 100 miliona pilića godišnje.

Izvor : acter.co.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh