I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Vernici se danas radovali Krstovdanu, u ponoć Bogojavljanje (VIDEO)

Krstovdan koji se slavi dan uoči Bogojavljenja i prvi je dan posle Božića kada vernici poste, obeležen je svetom liturgijom u pravoslavnim hramovima u Zrenjaninu.

Nakon liturgije ispred Hrama Svetog arhangela Mihaila (Ruska crkva) osveštana je Krstovdanska vodica koja  je nakon svetog obreda podeljena vernicima. Ona se prema običaju, čuva u kućama radi zdravlja, jer se smatra da ova voda pomaže pri isceljenju duše i tela. Zbog toga svaki vernik čuva po jednu malu bočicu ove vode i koristi je samo u izuzetnim prilikama. Sveti obred služili su otac Veselin Vlaški i Dejan Bojanić.

I Taxi Zrenjanin

Večeras u ponoć je jedan od najvećih hrišćanskih praznika Bogojavljanje.  Prema predanju u bogojavljenskoj noći otvara se nebo, a ko to opazi, Bog će mu ispuniti svaku želju.  Veliki broj ljudi bude budan cele noći.  Želja, kakva god da je mora biti jasna i glasna i nedvosmislena. Sutra 19. januara pliva se za časni krst.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh