I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Veliko interesovanje i za Bazar polovnih udžbenika za srednjoškolce

Nakon uspešno realizovanog Bazara polovnih knjiga za osnovne škole, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ organizovala je i Bazar polovnih udžbenika za srednje škole i tako izašla u susret brojnim građanima koji su iskazali interesovanje za nabavku knjiga na ovakav način.

Prostor čitaonice Dečjeg odeljenja, bio je pretesan da primi sve one koji su se okupili radi prodaje i kupovine udžbenika.

„Ovo je prvi bazar polovnih udžbenika za učenike srednjih škola, a ujedno i prvi bazar bilo kakvog tipa koji biblioteka organizuje. Krajem avgusta smo imali dobar odziv na isti ovakav događaj ali sa drugačijom ponudom. Tada su građani mogli da kupe ili razmene udžbenike za osnovnu školu, a mi smo iskoristili priliku da istovremeno sprovedemo anketu i da saznamo da li su sugrađani raspoloženi i zainteresovani, da se bazar organizuje i za srednjoškolce. Danas smo uspeli da primetimo, da je potražnja udžbenika bila daleko veća od ponude. Pred sam početak bazara, dakle još pre 10 časova, sva deca koja su ponela udžbenike da prodaju, već su svoj posao obavila. Neki plan za sledeću godinu jesgte da se bazar organizuje ispred biblioteke, kako bi se oobezbedilo dovoljno prostornih kapaciteta za ovakav događaj. Danas se takođe rodila ideja, da se već narednog vikenda organizuje ponovni susret na kom će, nadamo se, biti još veća ponuda. Danas je bilo dosta onih koji nisu uspeli da pronađu sve udžbenike koji su im potrebni, pa želimo i njima da omogućimo kupovinu organizacijom drugog bazara“, rekla je Jelena Đorđević Perc, urednica kulturnih programa biblioteke.

PerSu marketi

Biblioteka će i zvanično u narednim danima potvrditi organizovanje narednog sajma sa preciznim datumom i terminom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh