I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Vedar duh i pozitivna atmosfera uprkos svemu – posetili smo korisnike Gerontološkog centra Zrenjanin (VIDEO)

Korisnicima Gerontološkog centra u Zrenjaninu od nedavno su omogućene posete, koje mogu da se sprovedu samo u krugu dvorišta kao i pod posebnim pravilima koje je propisala Vlada Republike Srbije.

– Posete korisnicima Gerontološkog centra potrebno je unapred zakazati, a poseta ne može trajati duže od 15 minuta. Podrazumeva se poštovanje svih mera poput nošenja maski, dezinfekcije ruku kao i nošenje vizira kojeg posetioci dobijaju na ulazu u centar kao i da se posete obavljaju isključivo u dvorištu na za to predviđenom mestu. Vremenski interval između poseta na istom mestu mora biti 45 minuta, a u tom periodu se vrši dezinfekcija tog mesta u ovom slučaju klupe. Možda mere na prvi pogled izgledaju komplikovano ali upravo tim merama smo kroz svo ovo vreme uspeli da sačuvamo naše korisnike tokom epidemije – kaže Tanja Živanov dirketorka Gerontološkog centra Zrenjanin.

Branislav Frenc pokazuje neke od svojih radova iz prethodnog perioda

PerSu marketi

– Pored svih ostalih segmenata kojima se korisnicima centra obezbeđuje normalan život jedan je i radna terapija. Putem nje korisnike nastojimo da animiramo da iskoriste svoje veštine koje su stekli za vreme svog radnog veka, da ih eventualno prenesu drugim korisnicima, a isto tako da nauče i neke nove veštine. To je naročito bitno sada u ovom periodu kada korisnici ne mogu da napuštaju krug centra da vreme iskoriste što kvalitetnije kako za telo tako i za dušu – kaže Vanja Ilijev jedan od radnih terapeuta centra. Zabeležili smo u kratkom intervjuu kako naši najstariji sugrađani provode vreme u pravoj izolaciji i koje su im najveće želje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh