I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Večeras počinje peta „Banatska bajka“ – publici na raspolaganju 70 programa

U bašti Gradske kuće večeras će početi jubilarna, peta po redu, manifestacija „Banatska bajka“ koja će do 22. avgusta publici ponuditi čak 70 programa. Kulturno-umetnički, zabavni, sportski i edukativni sadržaji  biće na programu svake večeri i moći će da se prate potpuno besplatno.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Zrenjanina, Kulturni centar i IP Media 023 a pokrovitelj grad Zrenjanin.

– Banatska bajka je prerasla sva očekivanja. Posle prošle godine koja je svima bila veoma teška, ove nas očekuje jedno lepo i zanimljivo leto uz program namenjen svim generacijama, rekla je Maja Pandurov iz produkcijske kuće IP Media 023.

– Prve dve godine smo se uhodavali sa tom manifestacijom, a kako je vreme odmicalo, u Gradskoj bašti je bilo sve više publike. Sada jedan večernji program okupi i oko 100 ljudi, istakao je direktor Turističke organizacije Zrenjanin Zoran Ljubotina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Maja Pandurov, prof Branislav Vlahović, Goran Marinković i Zoran Ljubotina

Program će večeras početi u 18 časova kada će biti održana mala matura Osnovne škole „2. Oktobar“, dok je za 20 časova predviđen program „Muzika svih generacija“ i nastup profesora Ivice Petrova i muzičara Đorđa Damjana.

Programi za svaku nedelju biće redovno objavljivani na Fejsbuk stranici IP Media 023

 

KARAVAN, VINSKI FESTIVAL I BANATSKI SPECIJALITETI

Pored Banatske bajke tokom leta će u istoj organizaciji biti održani i Karavan Banatske bajke, drugi „Internacionalni banatski festival vina“ te tradicionalna manifestacija „Banatske vredne ruke“.

Karavan Banatske bajke kojim se afirmišu sela i promoviše ruralni turizam, posetiće ove godine sela Aradac, Lukino Selo, Perlez i Lazarevo.

Drugi „Internacionalni banatski festival vina“ okupiće 24. juna u Karađorđevom parku preko 50 vinara koji će posetiocima predstaviti svoja najbolja vina. Festivalu vina biće pripojena i manifestacija „Banatske vredne ruke“ u okviru koje će udruženja žena iz gradskih i seoskih mesnih zajednica prikazati rukotvorine i proizvode starih zanata kao i tradicionalne banatske specijalitete. U kulturno-umetničkom programu učestvuju vokalna solistkinja Milica Dosković, glumac Bojan Miloradović, ženska pevačka grupa „Filigran“, kulturno – umetnička društva „GIK Banat Pionir“, „Đerđef“, „Lola“ i „BID bend“ Gagić i prijatelji. Festival vina i Banatske vredne ruke trajaće od 10 do 18 časova.

– Prvi cilj je da podignemo kvalitet vina iz našeg regiona i da promovišemo naše vinare koji iz godine u godinu imaju sve bolja vina. Drugi cilj je da promovišemo kulturu pijenja vina. I ove godine imamo stručna predavanja na temu kako da se podigne kvalitet grožđa u vinogradima i kako da podignemo konkurentnost proizvođača vina na viši nivo. Utisci ljudi koji su bili prošle godine su jako dobri, rekao je prof. dr Branislav Vlahović, član organizacionog odbora drugog „Internacionalnog banatskog festivala vina“.

Detalj sa prvog Internacionalnog banatskog festivala vina, 2020. godine

Ove godine u organizaciju festivala su se uključili i Javna ustanova Sportski objekti i Udruženje vinogradara „Taraški vinogradi“. Program na bini u Karađorđevom parku počinje u 11 sati, a stručna predavanja će biti održana u Press sali Kristalne dvorane u 15h.

Pokrovitelj svih manifestacija je Grad Zrenjanin.

Fotografije preuzete sa IP Media 023

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh