I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Važno saopštenje Opšte bolnice građanima sa simptomima respiratornih infekcija

Građani koji imaju simptome respiratornih infekcija (povišena temperatura, učestali kašalj, otežano disanje) javljaju se isključivo u Centar za respiratorne infekcije Doma zdravlja (Baranjska 18 – na Zelenom polju), koji radi od 7.00 do 20.00 časova – kaže se u saopštenju Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ dostavljenom medijima.

Odeljenje za zbrinjavanje i prijem urgentnih stanja (Urgentni centar) Opšte Bolnice Zrenjanin nije predviđen za zbrinjavanje ovih pacijenata, kako se ne bi mešali sa pacijentima koji nemaju respiratorne infekcije i kako se ne bi remetilo zbrinjavanje drugih hitnih stanja.

“Apelujemo na sugrađane sa respiratornim simptomima da ne čekaju noć, nego da se na vreme jave izabranom lekaru putem telefona, koji će ih najaviti i zakazati pregled u Respiratornom centru Doma zdravlja, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja, pacijenta upućuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice”, navodi se u saopštenju bolnice.

PerSu marketi
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh