I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vatrogasci iz Mužlje savesno čuvaju svoje naselje

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) iz Mužlje su defileom kroz centar naselja i odavanjem pošte u Katoličkoj crkvi za preminule članove, obeležili Dan Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

vatrogasci-muzlja

Nakon obeležavanja, članovi društva su tradicionalno posetili mališane vrtića „Snežana“ i učenike Osnovne škole „Servo Mihalj“ i pokazali im kako izgleda vatrogasna oprema, uniforma i šta se sve nalazi u vatrogasnom kamionu. Cilj ovih poseta jeste da privole najmlađe meštane, da se uključe u rad društva.

Nedavno su organizovali i seminare za prijem novih članova, koji su, nakon što su prisustvovali predavanjima, uspešno položili ispite. Članovi društva se ovih dana marljivo pripremaju za domaća i međunarodna takmičenja, na kojima su i prethodnih godina zabeležili zapažene rezultate.

I Taxi Zrenjanin

vatrogasci-muzlja1

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Mužlje je, kao podsekcija gradskog vatrogasnog društva, osnovano 1893. godine, a osamostalili su se 1908. godine i jedni su od najstarijih organizacija u okolini.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh