I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Vapaj radnika „Agroživa“ za pomoć

Predsednik Samostalnog sindikata kompanije „Agroživ“ Branko Nadaždin zatražio je od čelnika opštine Žitište, Vlade Vojvodine i Srbije da pomognu u očuvanju imovine te kompanije i spreče prodaju delova firmi u stečaju, jer će u suprotnom egzistencija velikog broja ljudi biti ugrožena.

– Kompanija ‘Agroživ’ ove godine slavi 30 godina rada, tokom koga je bila ponos srpskog živinarstva. Procesi dezintegracije u našoj kompaniji prete apsolutnim urušavanjem sistema, kazao je Nadaždin.

agroziv
On je ocenio da je neshvatljivo da se sistem kakav je „Agroživ“, svakim danom urušava, a da su „nakaradnim stečajnim postupcima“ radnici došli u situaciju da mole za život kompanije od koje zavisi 1.250 zaposlenih i njihovih porodica.

Nadaždin je ukazao da je trenutno najvažnije zaustaviti prodaju „Živinoplus“ u stečaju, koja je zakazana za 10. april i istakao da je „Agroživ“ jedini izvor egzistencije u opštini Žitište, koja je jedna od najnerazvijenijih u Srbiji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Kada su prodate prve tri farme, dobili smo obećanje od Republičke i Pokrajinske Vlade, da do konačnog rešenja pitanja ‘Agroživa’ neće biti dalje dezintegracije kompanije. Međutim, ubrzo nakon toga bili smo svedoci ponovnih ataka na našu imovinu, jer su 21. marta prodate dve nove farme, istakao je on.

Radnici od nove Vlade Srbije očekuju da se, zajedno sa vlasnikom kompanije „Srbijagasom“, donese trajno rešenje koje bi obezbedilo nesmetano funkcionisanje „Agroživa“, bez obzira na to hoće li to biti strateško partnerstvo, ili neki drugi model.

Nadaždin je naveo da kompanija trenutno radi, i da su svi zaposleni na svojim radnim mestima, uprkos mnogobrojnim problemima i velikoj neizvesnosti kojoj su izloženi.

Izvor: Beta, RTV    Foto: Kurir-info.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh