I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Vanredna sednica o poplavama i stanju na teritoriji Grada Zrenjanina

U Gradskoj kući večeras je održana vanredna sednica Gradskog štaba Zrenjanina za vanredne situacije koju je zbog nepovoljne vremenske prognoze u narednim danima, sazvao gradonačelnik Čedomir Janjić.

Podnet je izveštaj o stanju vodotokova na teritoriji grada kao i izveštaji o stanju atmosferske  kanalizacije i otvorene kanalske mreže u gradu i naseljenim mestima.

– Meteorološki uslovi nisu najpovoljniji, centralna Srbija je više ugrožena, ali mi ništa ne prepuštamo slučaju. Organizovali smo sve službe i dvadesetčetvoročasovno dežurstvo – rekao je Janjić.

Na delu reke Tise na našem području, uvedena je redovna odbrana od poplava.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

-Vodoprivredno preduzeće „Srednji Banat“ prati kretanje vodostaja na Dunavu i Tisi i konstatuje se da su oba nivoa reke u  opadanju – rekla je  Rada Jovanov iz Uprave za vanredne situacije. 

Očekuje se da takav trend bude i u narednih 10 dana, samim tim i izlazak iz režima redovne odbrane od poplava. Kako je rečeno, od reka Begej se ne očekuje opasnost. Stanje svih odbrambenih nasipa duž rečnih tokova na teritoriji grada su na zadovoljavajućem nivou. Vatrogasno spasilački bataljon pri odeljenju za vanredne situacije nalazi se u 24časovnoj pripravnosti. Ukoliko bude potrebe, oni će krenuti i na poplavljena područja.

PIC_0232

-Na teritoriji grada, u sistem zaštite i spasavanja uključeno je 8 preduzeća koja su po odluci Vlade Srbije ovlašćena i osposobljena za takva delovanja i ona su takođe u pripravnosti.  U pripravnosti je i Gradski vatrogasni savez sa svoja 23 dobrovoljna vatrogasna društva izvestio je sekretar Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanin Dragan Jajić.

Odeljenje komunalne policije i inspekcijskih i nadzornih poslova preko svojih službi sada vrši vanrednu kontrolu kanala i propusta u naseljenim mestima, naročito na onim mestima gde je proteklih godina bilo više problema. Kontrole će biti pojačane i angažovanjem komunalne policije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh