I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Vanja Grbić i ove godine uz NURDOR – podrška hrabrim mališanima koji se leče od raka (VIDEO)

Za deset dana, 22. novembra, Zrenjaninci će drugu godinu zaredom prisustvovati Gala donatorskoj večeri i donacijama doprineti prikupljanju novca za izgradnju NURDOR Roditeljske kuće za boravak obolele dece i njihovih roditelja. Iako će buduća Roditeljska kuća biti smeštena u Beogradu, ona će služiti svoj deci koja se leče od raka, a koja žive u udaljenim mestima u kojima nema onkoloških terapijskih centara.

Roditeljske kuće kojih u Srbiji ima pet, od posebne su važnosti za lečenje dece i pomoć njihovim roditeljima. NURDOR obezbeđuje ovu vrstu objekata u gradovima u kojima postoje terapijski centri za lečenje dece od raka, pa se tako po jedna roditeljska kuća nalazi u Nišu i Novom Sadu, dok u Beogradu postoje tri takve kuće. Ova opcija najviše znači porodicama koje nemaju materijalnih mogućnosti da priušte adekvatan smeštaj i da pokriju sve troškove života u Beogradu dok traje lečenje. Zdravstveno stanje dece i narušen imunološki sistem ne dozvoljavaju svakodnevno putovanje iz udaljenih mesta u Beograd kako bi deca primala terapiju.

Najviše su opterećene roditeljske kuće u Beogradu jer se u glavnom gradu leče deca iz cele Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. U njima je sada moguće smestiti trinaest porodica.

Iz tog razloga, prošle godine je pokrenuta inicijativa da se u Beogradu izgradi kuća većeg kapaciteta u kojoj bi moglo da bude smešteno dvadeset porodica koje bi na jednom mestu mogle da dobiju kompletnu podršku od prevoza na terapije, psihosocijalne pomoći i rada sa volonterima

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Dolazak na donatorsko veče, 22. novembra u 19 časova u Hotelu Vojvodina, potvrdio je i naš proslavljeni odbojkaš Vladimir Vanja Grbić koji je prošle godine motivisao veliki broj Zrenjaninaca da učestvuju u ovoj akciji. Tada je prikupljeno preko milion dinara, što je bio značajan doprinos u početku prikupljanja sredstava za Roditeljsku kuću.

Prijave i rezervacije mogu se obezbediti putem e-mail adrese: nurdorzrenjanin@gmail.com, ili putem brojeva telefona:

064/1481-327

065/3100-981

063/3221-20

Potpisivanjem ugovora o donaciji (minimalni iznos po zvanici je 5.000 dinara), sva sredstva se namenski uplaćuju direktno na tekući račun NURDOR-a: 170-30010715000-82

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh