I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vakcinacija Fajzerovom vakcinom počela i u zrenjaninskoj bolnici

U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je počela vakcinacija zaposlenih Fajzer vakcinom. Vakcinacija protiče uredno i po planu, u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja.

Vršiće se kontinuirano, po dobijanju vakcina i prijavama zaposlenih radnika.
U Opštoj bolnici Zrenjanin je trenutno na lečenju 74 pacijenta obolela od Kovida 19, od toga njih 5 je priključeno na respiratore. Statistički pregled broja zaraženih po danima.

Prve vakcinacije protiv COVID 19  u Zrenjaninu obavljene 11. januara

I Taxi Zrenjanin

U pitanju su vakcine proizvođača Pfizer BioNtech.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prvo će se vakcinisati radnici u zdravstvu. Tempo vakcinacije zavisiće od priliva vakcina u Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“. Prva se vakcinisala Đurđica Šljapić glavna medicinska sestra službe Opšte medicine.

– Smatram da je ovo moja i odgovornost i obaveza. Svojim primerom apelujem na sve svoje kolege da se vakcinišu i na taj način zaštite i sebe, svoje ukućane, pacijente od nas i nas od pacijenata – izjavila je Đurđica Šljapić.

Druga doza vakcine Pfizer Biontek prima se nakon 21 dan. Sedam dana nakon druge vakcine smatra se da je osoba razvila antitela i da je imuna na virus COVID 19. I nakon tog perioda preporučuje se pridržavanje mera kao što su fizička distanca i nošenje maski.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh