I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Uzrok poplave u podrumima institucija kulture još se utvrđuje

Nadležni organi još utvrđuju uzroke nastanka poplave koja je u noći između petka i subote izazvala havariju u podrumima Narodnog pozorišta, Savremene galerije, delom i Narodnog muzeja.

havarija

Savremena galerija Zrenjanin, jedina institucija koja se do danas obratila javnosti zvaničnim saopštenjem, brzom reakcijom zaposlenih izbegla je veću štetu.

– U podrumu Savremene galerije nalazi se samo mali broj umetnina uglavnom od materijala koji ne mogu pretrpeti ozbiljna oštećenja od vode, kaže direktor te institucije Igor Dostanić. – Zahvaljujući brzoj intervenciji i požrtvovanosti nadležnih ekipa u saniranju havarije, šteta je smanjena na minimum. Sve nadležne službe su izuzetno brzo stigle na teren, prekinuto je vodosnabdevanje, a voda je ispumpana iz poplavljenih podruma.

PerSu marketi

Sva umetnička dela koja su izneta iz potopljenog podruma sušila su se tokom vikenda u izložbenom prostoru Savremene galerije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U sanaciji su učestvovale ekipe Vatrogasnog odeljenja Zrenjanin, Odeljenja Komunalne policije, Policijske uprave, JKP „Vodovod i kanalizacija“, i zaposleni u galeriji, pozorištu i muzeju.

Očekuje se da će uzrok havarije biti zvanično saopšten javnosti nakon završetka istrage.

Foto/ilustracija: ivanickiradio.com

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh