I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Uz prvi dan proleća Beloblaćani obeležili i Dan roda (VIDEO)

 Iako su klimatske promene uslovile značajno smanjenje hranilišta, samim tim i ukupan  broj ptica selica u ovoj arei, beloblatske rode se i dalje vraćaju u svoj drugi dom, u Belo Blato.

Baš  zbog te njihove privrženosti ovom prostoru,  već desetu godinu zaredom  u Belom Blatu organizuje se topla dobrodošlica  rodama.

Prigodnim recitalima, igrokazima i pesmama  učenici im iskazuju  ljubav i poštovanje. Ove godine, 21. marta  đaci beloblatske škole i njihovi mentori organizovali su  uličnu predstavu tematski posvećenu rodama. Neobično maskirani i pevljivi želeli su da im ulepšaju  današnji dan  jer one,  njihove  rode,  jesu simbol  upornosti, privrženosti  i plemenitosti.  Svakako i održivosti  zajednice. To sve zbog njihovih prelepih osobina koje metaforički  korespondiraju sa bračnom srećom.

I Taxi Zrenjanin

A tamo gde je bračna sreća svakako ima i dece. Upravo zbog te dobre i plemenite životne  korelacije oni  su  povezani . Iskonski i istinski. Današnji dan, prvi prolećni, sunčan i uokviren dečijim osmesima , posvećen je njima, beloblatskim crvenokljunim rodama.  Neka tako ostane i u vremenu dolazećem, te da zajednički  i umreženi  i nadalje dočekuju dočekuju  svoje  rode.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Srećan im današnji Dan!

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh