I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Uvedena putarina od 2000 dinara i za deonicu od Horgoša do Segedina

Vožnja na deonici autoputa između graničnog prelaza Horgoš-Reske i Segedina više nije besplatna.

Kako je objavila RTV Panon, od januara se korišćenje ove deonice naplaćuje županijskom matricom tako da vozače koji se iz Srbije zapute preko graničnog prelaza Horgoš-Reske prema Segedinu ili Morahalomu čeka neugodno iznenađenje.

putarina

Novi mađarski sistem naplate putarine, koji je od nove godine stupio na snagu, uveo je naplatu i na kratkim pograničnim deonicama i ukoliko vozač želi da koristi samo taj deo autoputa unutar određene županije treba da kupi putarinu za samo tu županiju, a to košta 5.000 forinti po županiji (oko 2.000 dinara) i važi na godinu dana.

I Taxi Zrenjanin

Uvođenje novih županijskih matrica ne pogađa one koji putuju na duže puteve jer su oni svakako u obavezi da kupe državne putarine u čiju cenu su već uključene sve županijske deonice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Predviđena kazna za ovaj prekršaj je 15.000 forinti, ali će do kraja januara, dok se ona tek uvodi u upotrebu prekršiocima naplaćivati taksa od 1.500 forinti, te će biti upućivani na kupovinu županijske matrice.

Oni koji žele da izbegnu plaćanje ove županijske putarine mogu da prelaze granicu na Bajmoku, Kelebiji, Bačkim Vinogradima i Đali te da koriste regionalne puteve umesto autoputa.

S druge strane, za one koji češće voze do Budimpešte je promena sistema naplate putarine povoljna jer godišnja putarina do Budimpešte umesto 42.980 forinti od sada može košta 15.000 forinti (oko 6.000 dinara) ako se vozač odluči da kupuje županijske matrice.

Izvor: Tanjug   Foto: RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh