I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Usvojen rebalans budžeta Zrenjanina za 2012.godinu

Treću sednicu Skupštine grada obeležilo je usvajanje predloženog rebalansa budžeta za tekuću godinu, neprihvatanje nijedne od 28 „opozicionih“ dopuna dnevnog reda, i informacija koju je saopštio predsednik Skupštine Radovan Bulajić – da su sve odluke donete na konstitutivnoj sednici Skupštine grada održanoj 5.juna-odlukom Upravnog suda – regularne.

Na dnevnom redu od 60 tačaka pored  Predloga Odluke o drugom ovogodišnjem rebalansu budžeta našli su se i Predlozi  zaključaka o izmenama i dopunama programa poslovanja i rada gradskih javnih preduzeća i budžetskih ustanova. O dnevnom redu se raspravljalo skoro tri sata a predstavnici opozicije su izneli 28 dopuna od kojih ni jedna nije usvojena.

Reakcije je izazvalo saopštenje predsednika Skupštine grada Radovan Bulajića, u vezi žalbe opozicije upućene Upravnom sudu na regularnost toka konstitutivne sednice Skupštine grada. Bulajić je rekao da je „Odlukom suda, sednica bila regularna i da su tada donete odluke – validne“. Skupština je konstatovala prestanak mandata Darku Karanu zbog početka obavljanja nove dužnosti pomoćnika gradonačelnika, a na njegovo mesto izabrala Darka Grujića, takođe člana „Nove Srbije“.
Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada Zrenjanina za 2012. godinu, obrazložila je načelnica odeljenja Gradske uprave za poslove finansija i računovodstva Euđenija Besu, koja je naglasila da je „novim rebalansom, budžet usaglašen sa aktuelnim makroekonomskim pokazateljima i privrednom aktivnošću u zemlji, a da je osnovni razlog njegovog usvajanja potreba usklađivanja ekonomskih klasifikacija pojedinih vrsta prihoda i primanja, rashoda i izdataka, kao i planiranja pojedinih rashoda finansiranja“. Rebalans je usvojen većinom glasova odbornika. Izveštaji o poslovanju i radu javnih preduzeća i ustanova u 2011. godini, takođe su usvojeni. Sednici nisu prisustvovali odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine.

I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh