I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Usvojen Program otuđenja građevinskog zemljišta za 2019. godinu

Skupština grada Zrenjanina je na današnjoj sednici, sazvanoj po hitnom postupku, verifikovala jučerašnju odluku Gradskog veća i usvojila Predlog Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2019. godinu. Hitnost postupka, kako je obrazloženo u materijalu za sednicu, naložena je zbog pripreme investicije koja predstoji u industrijskoj zoni “Jugoistok”, a tiče se početka izgradnje pogona kineske kompanije za proizvodnju pneumatika “Linglong Tajr”.

Odbornici su se u većini odazvali pozivu za današnju, 22. sednicu Skupštine grada u ovom sazivu, a kako je napomenuo predsedavajući Oliver Mitrović, kada su u pitanju privredne investicije takvog značaja, Skupština će činiti sve što je u okvirima njenog delovanja kako bi odgovarajuće odluke bile donete u što kraćim rokovima.


Skupština grada Zrenjanina je 5. oktobra prošle godine donela Zaključak kojim opredeljuje parcele iz Plana detaljne regulacije radne zone “Jugoistok 2-A” za realizaciju tog investicionog projekta, a potom i 28. decembra Odluku o donošenju Plana detaljne regulacije radne zone “Jugoistok 2-A”. Usvajanjem današnjeg programa, predviđene su parcele kojima će raspolagati kineski investitor, a način njihovog otuđenja biće određen odgovarajućim odlukama Vlade Republike Srbije, s obzirom na to da se radi o investicionom projektu od državnog značaja i budući da se planira prodaja, odnosno prenos zemljišta na Republiku Srbiju.

Navedenim odlukama gradske službe su, praktično, završile svoj deo posla kada su u pitanju pripreme za realizaciju investicije, odnosno mogućnost izdavanja lokacijske i građevinske dozvole, a kada će biti otvoreno gradilište, zavisi od daljih koraka investitora i završetka izrade njegove projektno-tehničke dokumentacije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

O tome je govorio i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je rekao da se polaganje kamena-temeljca očekuje tokom marta ili, najkasnije, početkom aprila. On je podsetio da je 2017. godine donet prvi Program otuđenja građevinskog zemljišta, a da je danas Skupština grada usvojila program koji se odnosi na celu 2019. godinu i ne tiče se samo otuđenja parcela u korist investitora “Linglong Tajr”, već predviđa i različite vidove gradnje na drugim lokacijama.

– U ovom programu se nalaze i parcele koje se ne odnose na samu industrijsku zonu i na kineske kompanije koje dolaze u Zrenjanin, tako da očekujemo i javni poziv u narednom periodu kojim će biti omogućeno svim zainteresovanim investitorima, i domaćim i stranim, da konkurišu za dobijanje parcela namenjenim izgradnji poslovnih ili stambenih objekata u gradu – kazao je Santovac.

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća objašnjeno je da se Programom otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2019. godinu predviđa prodaja 94 parcele na dva različita načina. Od toga, 37 parcela planirano je za prodaju neposrednom pogodbom i to radi realizacije investicionog projekta izgradnje fabrike pneumatika na lokalitetu ”Jugoistok 2-A”, površine oko 90 hektara, dok je 57 parcela predviđeno za prodaju putem javnog oglasa, prikupljanjem pismenih ponuda, i one su namenjene izgradnji poslovnih kompleksa i objekata porodičnog i višeporodičnog stanovanja na različitim lokacijama.

Izvor i fotografija: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh