I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Uspomena iz Zrenjanina – od magneta do monografije

Poseta nekom mestu podrazumeva obilazak znamenitosti, prirodnih lepota, muzeja, destinacija za razonodu… Svakako, neizostavna je i kupovina suvenira. Obično se bira nešto što će nas podsećati na to da smo boravili u drugom gradu ili državi. U Turističko informativnom centru u Zrenjaninu mogu se kupiti magneti, šolje, majice, peškiri, torbe, jastuci, ukrasi od keramike, kao i monografije. Suvenire kupuju i turisti i sugrađani koji putuju kod rođaka ili prijatelja u inostranstvo, pa žele da im ponesu neku uspomenu koja će ih podsećati na grad na Begeju.

PerSu marketi

Turistički obilazak ne može da prođe bez kupovine jedne ili više sitnica, koje nas podsećaju na mesto u kojem smo boravili. Obično su to predmeti koji su autentični za grad ili državu koju smo posetili.

“Turustičko informativni centar je tako lociran da svaki gost koji poseti naš grad može lako da nas pronađe i dođe do informacija vezanih za turistilku ponudu grada, lokalne vodiče, inormacije o smeštaju i ugostiteljskim objektima kao i o dešavanjima u gradu. Vrlo često pružamo informacije i o ponudi cele Srbije i Vojvodine. Ako baš ne znamo sve, imamo naše kolege u drugim gradovima koji nam mogu dati informaciju. Pomažemo našim sugrađanima da se informišu oko mogućnosti pružanja usluga smeštaja u domaćoj radinosti. Takođe, učestvujemo u kategorizaciji takvih smeštajnih kapaciteta i njihovom plasmanu. Uz to, u našim prostorijama je i najveći izbor suvenira grada. Dugogodišnjim radom napravili smo odabir i saradnju sa proizvođačima suvenira koji kvalitetno rade. Uglavnom su to primenjeni umetnici”, kaže Marica Kosanović, koordinator Turističko informativnog centra.

Veliki izbor suvenira u Turističko informativnom centru u Zrenjaninu

“Suvenire kupuju posetioci grada i obično obavezno to bude magnet. Cena naših magneta je od 100 do 190 dinara. Mogu da kažem da su oni zaista kvalitetno urađeni. Zatim tu su podmetači za čaše koji koštaju 180 dinara. U ponudi imamo i ručno slikane ili ukrašavane flaše koje se mogu kupiti po ceni od 500 do 900 dinara, dok je za čašice i čokanje potrebno izdvojiti oko 250 dinara. Imamo i veliki izbor ručno oslikanih ili štampanih šolja i čaša po cenama od 350 dinara. Tu su i ručno rađeni rokovnici i blokčići obogaćeni presovanim biljkama sa naših prostora koji koštaju od 200 do 600 dinara. Imamo veliki izbor suvenirskih majica po ceni od 500 i 650 dinara, kao i platnene torbe, jastučiće, torbice… Pored predmeta koji imaju upotrebnu vrednost ovde se mogu naći i razni ukrasi od keramike koji, takođe, oslikavaju naše podneblje”, dodaje naša sagovornica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Posetioci kupuju sve – od magneta do monografije

Za šta se najviše turisti opredeljuju teško je reći, jer pravila nema.

“Za 15 godina rada Info centra dozvolili smo našim posetiocima da sami odaberu šta im se najviše sviđa i sada se to uglavnom i poručuje. Asortman osvežavamo i novim predmetima i pratimo kako posetioci reaguju na njih… Zato naši korisnici kada uđu u info centar vrlo često pazare i za 5.000 ili 7.000 dinara. Znaju da će dobiti kvalitetne suvenire i da ćemo im to lepo upakovati u ambalažu sa oznakama grada koju ne naplaćujemo. Znači nema pravila u količini, to može biti samo magnet koji je u svakom slučaju obavezan ili više predmeta. Zaposleni su tu da pomognu u odabiru svakom našem kupcu. Pored suvenira oni obavezno dobiju i promo materijal grada. Naši sugrađani skoro pa obavezno kada krenu u posetu dolaze da kupe neki suvenir. U periodu slava kupuju flaše, čaše, čokanje… Sve u svemu mi se u ovom prostoru osećamo korisno”, objašnjava Kosanović.

Osim ukrasa ili predmeta sa upotrebnom vrednošću u Turističko informativnom centru moguće je nabaviti i različite monografije.

“Ljudi obično kupuju “Graditeljsku baštinu”. Pristupačna je i dobro urađena”, zaključuje na kraju razgovora naša sagovonica.

Turističko informativni centar se nalazi na Trgu slobode u zgradi Muzeja.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh