I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Uspešni privrednici, bivši studenti „Pupina“ savetovali buduće stručnjake

Na još jednoj u nizu stručnih tiribina Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ bivši studenti, a sada zaposleni u raznim privrednim preduzećima, izneli su svoja iskustva.

Tema ove tribine bila je „Mašinsko inženjerstvo i Inženjerstvo nafte i gasa u praksi“, tačnije rešenja i tehnologije koje se u ovoj oblasti koriste u praksi.  Na ovaj način pravi se veza između diplomiranih studenata, preduzeća i onih koji tek treba da se opredele za neki od smerova na fakultetu u Zrenjaninu. Stručne tribine privlače pažnju i učenika završnih razreda srednjih škola jer imaju priliku da se upoznaju sa mogućnostima koje pružaju studijski programi na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“.

Prisutnima su se obratili prof. dr Dragiša Tolmač, šef katedre za mašinsko inženjerstvo, i doc. dr Radoslav Mićić, šef katedre za industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa.

Fordomanija

Cilj nastavnog kadra ove visokoškolske obrazovne ustanove jeste da stalnim kontaktom sa privredom doprinesu da studenti budu prepoznatljivi u proizvodnim preduzećima  u regionu i šire. Pred stručne kadrove postavlja se čitav niz zahteva u cilju njihovog permanentnog inoviranja znanja i veština  ali i intenzivne primene savremenih CA tehnologija. Za razvoj industrijskog sektora potrebno je kvalitetno obrazovanje kadrova sa odgovarajućim kompetencijama  odnosno upotrebljivim znanjem koje će im omogućiti donošenje adekvatnih odluka u praksi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na ovom skupu je istaknuto da su u i ubuduće planirane stručne posete studenata i nastavnika proizvodnim preduzećima, fabrikama  i upoznavanje sa tehnološkim procesima, mašinama i mernom opremom, pregledom tehničke dokumentacije i uvidom u stanje u fabrici. Na taj način  biće stvarane  bolje potencijalne mogućnosti zaposlenja diplomiranih inženjera u privredi. Na tribini su govorili i privrednici iz NIS Gaspromnjefta  Novi Sad,  Petkus Balkan- Zrenjanin, Panonske Termoelektrane-Toplane TE-TO Zrenjanin,  NIS a.d. Naftagas tehnički servisi pogon Izgradnja,  LMV Alatnica  Zrenjanin,  EVROBROD  Zrenjanin,  PREMITRADE Zrenjanin,  NIS a.d. – Blok Promet i preduzeća Skladište naftnih derivata Novi Sad.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh