I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Uspeh đaka OŠ „Jovan Cvijić“ u projektu „Energija je svuda oko nas“

Osnovna škola „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina jedna je od dve škole koje su nagrađene za učešće u projektu „Energija je svuda oko nas“ čiji je nosilac Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Pored škole iz Zrenjanina, nagrađena je i Osnovna škola „Mihajlo Pupin“ iz Kule.

Završna manifestacija projekta „Energija je svuda oko nas” i svečana dodela diploma i nagrada najboljim vojvođanskim školama održana je u holu zgrade Pokrajinske vlade, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

– Ovaj projekat se već deveti put sprovodi u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini, a naši zadaci jesu podsticanje i popularizacija obnovljivih izvora energije, kao i racionalizacija korišćenja postojećih izvora. Svet se danas suočava s dva energetska problema – jedan problem je nedostatak energije, a drugi problem je zagađenje okoline i klimatske promene. Zato je važno uticati na najmlađe potrošače energije, na našu decu, jer oni mogu da pomognu u budućnosti, stvarajući nove obrasce društveno odgovornog ponašanja kada je ovaj problem u pitanju – izjavio je Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

I Taxi Zrenjanin

Na svečanoj manifestaciji, koja je počela himnom „Energija je svuda oko nas” u izvođenju hora OŠ „Jovan Cvijić” iz Zrenjanina, dodeljene su nagrade dvema najboljim školama. Ostale nagrade dodeljene su đacima s najboljim literarnim radovima, crtežima, multimedijalnim prezentacijama i maketama na temu obnovljivih izvora energije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Predstavnik nosioca projekta – predsednik Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, prof. dr Slobodan Popov, složio se s tim da se zajedničkim snagama može promeni svest kod dece, te da su ovakvi projekti više nego potrebni za očuvanje prirodne sredine.

Pokrovitelji projekta, osim Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice jesu FIMEK, Simprolit i Tehnološki fakultet Novi Sad.

Tekst i fotografije preuzete sa sajta Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh