I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

 Uskoro završetak rekonstrukcije glavne crpne stanice u Novom Miloševu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, zajedno sa predsednikom Opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem, obišao je završne radove na rekonstrukciji glavne kanalizacione crpne stanice i potisnog voda u naselju Novo Miloševo, koje zajednički finansiraju resorni sekretarijat i novobečejska opština, u ukupnoj vrednosti od pet miliona dinara.

Radojević je ukazao na to da će rekonstrukcija ovog objekta sada znatno poboljšati prečišćavanje otpadnih voda i unaprediti zaštitu životne sredine u ovom kraju.

On je rekao da su postojali znatni problemi i da je usled čestih kvarova dolazilo do zagušenja celog sistema, te da je bilo neophodno uložiti dodatna sredstva za najsavremeniju automatsku rešetku, koja sada praktično odvaja sav čvrsti otpad i zagušenje svodi na minimum.

„Rekonstrukcija ovog objekta izuzetno je značajna za sve stanovnike Novog Miloševa, jer je ovo mesto u potpunosti pokriveno kanalizacijom i zato je bitno da ova glavna crpna stanica bude u kontinuitetu u punoj funkciji“, naglasio je dr Radojević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Resorni sekretar je posebno istakao da je ovaj projekat prihvaćen kao prioritet na predlog Opštine Novi Bečej i da je upravo njegova realizacija dobar primer kako Pokrajina vodi računa o svim problemima u naseljenim mestima širom Vojvodine, bez obzira na vrednost ili veličinu projekta. Radojević je najavio, već za sledeću godinu, nove konkurse za gradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže i pozvao Opštinu Novi Bečej i sve lokalne samouprave u našoj pokrajini da konkurišu i reše svoje probleme kvalitetnim projektima.

„Nema malih projekata i ovaj u Novom Miloševu govori u prilog tome da su za Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu svi problemi – problemi, i da se samo zajednički mogu uspešno rešavati“, istakao je Radojević. On je ukazao na to da, iako su u poslednje tri i po godine sa Opštinom Novi Bečej potpisani ugovori vredni oko 55 miliona dinara, današnja poseta ovim radovima realizovana je upravo zbog značaja projekta za život ovdašnjih ljudi, a ne zbog visine njegove vrednosti.

Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović zahvalio je na izuzetnoj saradnji sa Pokrajinskom vladom i resornim sekretarijatom, koji pokazuju veliko razumevanje za ovu srednjobanatsku opštinu.

„Okončanje ovog projekta posebno je značajno za Novo Miloševo zbog smanjenja problema sa kanalizacijom. Pripremili smo i projektnu dokumentaciju za nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Novom Bečeju. Naime, za razliku od Novog Miloševa, pokrivenost kanalizacijom u Novom Bečeju je 55 odsto, a cilj nam je da za tri do četiri godine i u njemu bude sto posto“, rekao je Maksimović i dodao da se uporedo radi i projektna dokumentacija za prečistač otpadnih voda.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh