I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Uskoro završetak radova na zvoniku u Kleku

Završetak kompletne izgradnje hrama u Kleku koji je osveštan pre četiri godine, očekuje se sledećeg meseca.

Pored hrama Svetih otaca, svoje konačno obličje dobija i zvonik crkve. Iako su radovi  počeli prošle godine, velika je volja i želja da se izgradnja što pre završi. Prema dosadašnjem napretku, završetak radova se očekuje u oktobru, za hramovnu slavu.

I Taxi Zrenjanin

“Projekat crkve Svetih otaca i zvonika je izradio diplomirani inženjer arhitekture Petar Fa iz Zrenjanina. Sa izgradnjom hrama se počelo 2001. godine, da bi konačno bio završen i osveštan 2016. godine. Izgradnja samog zvonika je započeta prošle godine. Prema projektu, prvobitno je bilo predviđeno da visina zvonika iznosi 23 metra. Kasnije je došlo do izmene. Uz konsultaciju sa inženjerima odlučeno je da se ukupna visina zvonika poveća, i da bude 25 metara. U zvonik će biti ugrađena tri zvona. Zvona će biti težine 50, 100 i 150 kilograma. Prema trenutnoj dinamici radova završetak izgradnje zvonika se očekuje do hramovne slave, 25. oktobra ove godine“, rekao je otac Milan Petrović.

Najveći deo sredstava za izgradnju zvonika je donirao Grad Zrenjanin. Sredstva je izdvojila i Mesna zajednica Klek, a naročito značajnom smatraju se donacije parohijana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh