I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Uskoro nov sistem plaćanja parkinga na Žitnom trgu

Parkiranje na parkingu na Žitnom trgu se od nedavno naplaćuje 24 sata, a ne kao što je do sada bilo radnim danima do 21, a subotom do popodne. U JKP “Pijace i parkinzi” kažu da su doslednom politikom naplate potraživanja sektor parkiranja uspeli da dovedu do rentabilnog poslovanja. Zbog toga najavljuju investicije u parkirališta. Jedna od njih je upravo na parkingu na Žitnom trgu.

Korisnici parkinga na Žitnom trgu često imaju zamerke na izgled parkinga, ali i na vreme koje provode na rampi prilikom plaćanja parkinga. Uskro bi to trebalo da se promeni.

PerSu marketi

“Planovi JKP „Pijace i parkinzi” za naredni period se odnose na investiranje u sektor parkiranja. On u dosadašnjem periodu nije bio predmet investicija. Kako smo jednom odgovornom i doslednom politikom naplate prispelih potraživanja, uspeli da sektor parkiranja dovedemo do rentabilnog poslovanja, pristupili smo unapređenju usluga i kvaliteta parkiranja. Jedna od novina koja se tiče parkiranja, biće svakako modernizovanje zatvorenog parkinga „Žitni trg“. U prethodnom periodu izvedeni su zemljani radovi (u manjem obimu), koji su bili preduslov uvođenja novog sistema plaćanja i korišćenja pomenutog parkinga. Uvođenjem novog sistema parkiranja, korisnicima se omogućuje elektronska naplata parkiranja, dostupnost informacija putem panela: cena, vreme provedeno na parkingu i broju slobodnih mesta. Svakako jedna od prednosti ovakvog načina rada, je i kraće zadržavanje na izlazu, što je korisnicima bila jedna od čestih zamerki”, kaže Ilija Mandić, direktor JKP “Pijace i parkinzi”.

Nov način plaćanja parkiranja na Žitnom trgu za dvadesetak dana

“Radovi na uvođenju novog sistema naplate počinju ove nedelje. Za dvadesetak dana bi trebalo da pustimo novi sistem naplate u rad. Nakon toga ćemo urediti i kućicu za naplatu, a biće i zglobnih rampi. Trenutno se tamo koristi oprema iz 1994. godine. Nov sistem radimo iz sopstvenih sredstava. Vrednost ove investicije je 2,5 miliona dinara plus PDV”, dodaje naš sagovornik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

“Nov sistem naplate omogućava ulazak bez bilo kakvih radnji od strane korisnika, jer se ulaz vozila obezbeđuje od strane kamera koje evidentiraju vozila, beleže tablicu i aktiviraju petlju za podizanje ulazne rampe. Isti postupak važi i prilikom izlaska, ako se radi o ENP- elektronskoj naplati parkiranja, odnosno naplate na licu mesta za korisnike koji pomenutu ENP aplikaciju nisu instalirali. Naravno tu su i semafori koji regulišu ulaz/izlaz, kao i zglobne rampe, koje za cilj imaju umanjenje štete koja nastaje prilikom nepažnje vozača, biciklista i drugih korisnika parkinga”, dodaje naš sagovornik.

Plaćanje parkinga 24 sata

Od nedavno se na ovom parkingu parkiranje naplaćuje 24 sata.

“Nekada je ovaj parking imao naplatu parkiranja 24 sata, pa smo mi to menjali. Sada smo to vratili jer ćemo uskoro imati nov sistem naplate pokriven kamerama i čitačima. Dešavalo se da ljudi dođu na parking uveče u 20 sati i da izađu ujutru pre početka naplate parkinga i da im je automobil celu noć na parkingu bez naplate. Toga više neće biti. Sada se naplaćuje parking 24 sata i imamo kontrolu naplate. To znači da će parking na Žitnom trgu i parking na prevlaci raditi 24 sata. Očekujemo povećanje prihoda od parkiranja. U planu je da se u nekom narednom periodu uredi i sam parking prostor na Žitnom trgu na zadovoljstvo korisnika. Za sada mi saniramo udarne rupe na parkingu iz sopstevnih sredstava”, objašnjava Mandić.

Podsetimo, cena parkiranja na parkingu na Žitnom trgu je 40 dinara po svakom započetom satu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh