I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Uručeni ključevi prvim stanarima socijalnih stanova

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima i direktor JP „Gradska stambena agencija“ Laslo Fuks, uručili su danas ključeve prvim stanarima socijalnih stanova izgrađenih u ulici Franje Kluza.

socijalni-stanovi

U saradnji sa Vladom Republike Srbije tokom godine je izgrađeno 10 stanova na ovoj lokaciji. Investicija je koštala oko 35 miliona dinara, od čega je 25 obezbedila Republika za finansiranje građevinskih radova, a sa 10 miliona je učestvovala lokalna samouprava kroz zemljište i infrastrukturu. Stanovi su opremeljeni strujom, vodom i plinom.

– Na prvi konkurs pristiglo je ukupno 17 prijava, a kompletnu dokumentaciju i uslove zadovoljilo je svega petoro građana kojima danas i uručujemo ključeve – rekao je Fuks ovom prilikom. Uslovi su veoma strogi za naše prilike ali diktira ih Evropska banka za razvoj koja je takođe učestvovala u ovom projektu, istakao je Fuks.

I Taxi Zrenjanin

Za preostale objekte, tokom januara biće raspisan novi konkurs. Bitno je napomenuti da se ovi stanovi ne izdaju porodicama ili građanima bez primanja, već onim građanima koji imaju redovna primanja koja ne prelaze republički prosek.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

socijalni-stanovi2
Stanovi se daju u zakup na period od tri godine, uz mogućnost obnavljanja ugovornog odnosa, bez prava na otkup. Korisnici stanova dužni su da plaćaju mesečnu kiriju čiji iznos ne sme da prelazi 30 odsto njihovih primanja i primanja članova domaćinstva, a kretaće se između 4.912 i 7.010 dinara. Zakupac je obavezan da snosi troškove tekućeg održavanja stana i komunalnih usluga.

-Radujem se što će petoro naših sugrađana, od toga i jedna osoba sa invaliditetom Novu godinu dočekati u novim stanovima – rekao je gradonačelnik Janjić. U planu je dalje širenje ovog kompleksa, za šta će u budžetu Grada biti odobrena sredstva, dok će sredstva od zakupa ovih stanova biti u posebnom fondu – rečeno je ovom prilikom.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh