I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Deci bez roditeljskog staranja uručena donacija u vrednosti od 115 hiljada dinara

Humanitarna donacija Centru za socijalni rad Zrenjanin u vrednosti od 115.650 dinara namenjena deci bez roditeljskog staranja uručena je direktorici ove institucije Oliveri Lisici danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. Sredstva za donaciju prikupljena su pomoću humanitarno-sportskih manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo” u organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin i „Zrenjaninski polumaraton” u organizaciji Atletskog kluba „Petrovgrad”.

Olivera Lisica i Simo Salapura

– Drago mi je što je Centar za socijalni rad uključen u ovu akciju jer sam sigurna da stručnjaci iz našeg centra najbolje mogu da odluče kome je ova pomoć najpotrebnija. Kriterijumi su bili da se jednokratna pomoć dodeli deci bez roditeljskog staranja koja se nalaze u srodničkim porodicama, deci koja su dobri đaci i deci kojima će ova pomoć pomoći da što lakše prebrode situaciju u kojoj se nalaze. To su srodničke porodice, nisu hraniteljske, redovno pohađaju školu, dobri su đaci i nadam se da smo na ovaj način barem malo uspeli da im pomognemo i da im ovo bude podstrek da završe školu, upišu ono što žele i nađu posao u ovom gradu – izjavila je direktorica Centra za socijalni rad Olivera Lisica.

Fordomanija

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Simo Salapura, rekao je da postoji plan da naredne godine ova akcija bude još masovnija i da traje tokom čitave godine na svim sportskim dešavanjima u gradu.

– Želeći da dodamo dozu humanosti sportskim aktivnostima, mi smo kod naše dve najveće akcije Trka za srećnije detinjstvo koja i jeste humanitarnog karaktera i kroz Treći zrenjaninski polumaraton, prikupili smo iznos od svih učesnika od sponzora i donatora od 115.650 dinara koji smo namenili Centru za socijalni rad. Na ovaj način smo pokušali da integrišemo određene sportske akcije u jedan deo humanitarnih aktivnosti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh