I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Uskoro bolji uslovi za prodaju robe na delu prostora Centralne pijace

Početkom septembra objavljena je vest da su počeli radovi na komunalnom uređenu dela prostora Centralne pijace. Reč je o radovima koji podrazumevaju uređenje prostora iza popularnog zrenjaninskog „buvljaka“. Kada budu završeni, na tom potezu bi trebalo da se nađu magacinski i pijačni prostor za prodaju robe iz kamiona i prikolica. O tome kako teku radovi i kada bi trebalo da budu završeni razgovarali smo sa Ilijom Mandićem, direktorom JKP „Pijace i parkinzi“.

Radnici i mašine su već tri nedelje angažovani na uređenju dela prostora Centralne pijace, a koji se nalazi iza poznatog „buvljaka“.

„Grad Zrenjanin i JKP „Pijace i parkinzi“ nastavljaju dobru praksu, a to je svakako ulaganje u postojeću komunalnu infrastrukturu. Tačnije u pijačnu delatnost. Podsećam da smo 2014. godine potpuno rekonstruisali pijacu na Bagljašu, a potom, nakon 40 godina, i pijacu u Jug Bogdanovoj. Ovoga puta grad je obezbedio sredstva za početak uređenja pijace za polovnu robu i prodaju robe sa betona, neposredno pored Centralne pijace. Svakako na oduševljenje građana, kao i samih prodavaca na popularnom zrenjaninskom „buvljaku“, kaže Ilija Mandić, direktor JKP „Pijace i parkinzi“.

PerSu marketi

Ilija Mandić

Uređuje se 5.000 kvadrata Centralne pijace

„Ovo je prva faza uređenja. Radi se na proširenju samog platoa. 5.000 kvadratnih metara će se proširiti, tako da će se prostirati na ukupnom prostoru od 8.500 kvadrata. Rade se pripremni radovi, pretpostavljam, za konačnu namenu tog prostora. Nanosi se tvrda podloga, prvo pesak, a kasnije i rizla ili šljunak. Nadamo se da će u skorijoj budućnosti i taj prostor biti priveden nameni, a to svakako podrazumeva asfaltiranje ili popločavanje samog prostora za prodaju polovne robe i robe sa betona. Posao koji se tiče asfaltiranja i popločavanja, koliko imam informacije iz grada, neće se raditi sigurno u ovoj godini. Dakle, grad i preduzeće rade na poboljšavanju uslova na pijaci. U planu rada preduzeća za sledeću godinu je ograđivanje prostora radi poboljašnja uslova za korisnike koji prodaju robu na pomenutom platou“, dodaje naš sagovornik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Vrednost ove investicije je 21 milion dinara. Radovi se finansiraju iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koji je opredelio Gradu Zrenjaninu 16 miliona dinara i budžetskih sredstava Grada Zrenjanina, u iznosu od 5 miliona dinara.

„Radovi bi trebalo da budu završeni za nekih 30-ak dana“, kaže Mandić.

Uradiće se magacinski i prostor za prodaju robe sa kamiona i prikolica

Kada bude završena ova faza radova uslovi za prodaju robe na tom prostoru bi trebalo da budu poboljšani. Ipak, to još ne znači da će svaki prodavac imati svoje mesto za prodaju.

„Još ništa nije obeleženo na taj način da korisnik ima svoje sigurno mesto. I to je ono na čemu ćemo gledati da radimo u narednom periodu. Dakle, kada se bude asfaltirao ili popločao taj prostor mi ćemo ga obeležiti i numerisaćemo mesta za prodaju tako da će korisnici, ako budu bili zainteresovani moći da uzimaju taj prostor u rezervaciju na mesečnom nivou. Želimo da izađemo u susret korisnicima, a samim tim bi i preduzeće lakše naplaćivalo svoje usluge. Naravno, o tome ne možemo da pričamo dok se to ne uradi. Za sada se radi samo tvrda podloga, kao što sam rekao, pomoću peska i rizle“, objašnjava naš sagovornik.

Iz grada je najavljeno da će na delu teritorije Centralne pijace koji se trenutno uređuje biti magacini i prostor za prodaju robe sa kamiona i prikolica.

„Dakle, sezonski kada se prodaju kupus, drva i ostala roba tu ćemo smestiti i korisnike koji koriste kamione za prodaju svoje robe. Istovremeno u funkciji će biti i pijaca za prodaju polovne i robe sa betona kao i sada. Biće mesta za sve koji su zainteresovani. Prelaskom kamiona na deo koji se sada uređuje oslobodiće se parking za parkiranje putničkih motornih vozila koji je neposredno pored Centralne pijace“, kaže direktor JKP „Pijace i parkinzi“.

Kompleks Centralne pijace u Zrenjaninu zauzima površinu od 16,6 hektara. Prostor, čije je uređenje počelo proteže se koritom nekadašnjeg (“turskog”) Begeja, prema Makedonskoj ulici.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh