I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Uprkos svemu – učesnici Horskog festivala „Slobodan Bursać“ pokazali zašto je Zrenjanin grad horova (VIDEO)

U amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina sinoć je održan 7. po redu horski festival „Slobodan Bursać“.

Publika je mogla da uživa u 6 nastupa horova uživo kao i u 8 „video“ izdanja na velikom platnu. Video spotovi nastali su tokom vanrednog stanja proglašenog tokom prvog talasa epidemije. To je takođe bio način da se publici predstave i horovi iz inostranstva u ovom slučaju Zbor „Josip Kaplan“ iz Rijeke i Mješoviti hor „Seljo“ iz Sarajeva.

– Zrenjanin je jedan od retkih ako ne i jedini grad u Srbiji, možda i šire koji sopstvenim snagama može da organizuje horski festival budući da u gradu trentuno deluje 28 horova – izjavio je Vladimir Stojković jedan od najzaslužnijih što festival postoji i što je uprkos svemu održan i ove godine. Publici su se tokom jedne festivalske večeri predstavili sledeći horovi: Hor „Pannonica (dirigent Zorica Kozlovački), Dečiji hor „Sanjalice“ kreativnog centra Kolegijum (dirigent Sanja Popović), Hor srednje muzičke škole „Josif Marinković“, Dečiji hor KC Zrenjanin (dirigent mr Senka Milisavljević), Mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski“, Crkveno pevačko društvo „Žene mironosice“, Klapa Pannonica (dirigent Zorica Kozlovački), Zrenjaninski kamerni hor (dirigent Andrea Poša), Vita brevis (Aniko Kiš Gardinovački, Zorica Kozlovački, Tatjana Ivanica, Vilma Dutina), Srpski hor „Sveti Serafim Sarovski“ kao i kombinovani hor učenika i profesora MŠ „Josif Marinković“ uz prof Marka Pejčića. U video formi se predstavio i Virtual Serbian singing Society hor sastavljen od pripadnika dijaspore iz USA i Kanade koji su spot uradili „online“ kao i većina horova tokom vanrednog stanja.

I Taxi Zrenjanin

Festival su zajednički organizovali: Kultur Kick Creative Production, KC Zrenjanina, Grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za kulturu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh