I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Upis prvaka u školu

Upis u prvi razred osnovnih škola uspešno se privodi kraju, saznajemo iz Školske uprave a prema rečima načelnika, Staniše Banjanina, tačan broj upisanih znaće se tek prvog septembra i biće neznatno manji u odnosu na prethodnu godinu. Iz razgovora sa psihologom OŠ “ Žarko Zrenjanin “ Ksenijom Petković, saznajemo da su roditelji ozbiljno shvatili svoju obavezu i da je uglavnom priložena sva potrebna dokumentacija.
 – Svi oni koji ne stignu sada, mogu da do 31. avgusta upišu svoju decu a vrata naše škole će biti otvorena do polovine jula, kaže Petrovićeva.
   U ovu, drugu po veličini školu u Zrenjaninu će ove godine biti upisana četiri razreda dece sa teriotrija mesnih zajednica “ Dolja Crni Šor “ i “ Zeleno polje „. Prema njenim rečima, sve informacije će roditelji dobiti na dan polaska u školu i pre toga neće biti organizovani nikakvi roditeljski sastanci.
  – Ranije su se deca testirala i oni koji nisu prošli test  imali su odloženi upis, a sada toga više nema. Pedagog i psiholog na osnovu testova, razgovora sa decom i popunjenih formulara formiraju četiri paralelna odeljeljenja koja će biti ujednačena u svakom mogućem pogledu. Vodi se računa  da u odeljenju budu i i deca koja su  dinamična i ona koja su „povučena“, zatim se vodi računa o broju dečaka i devojčica, stručnoj spremi roditelja, da li su se odlučili za versko ili građansko vaspitanje.
Što se tiče „urgiranja“ roditelja, to je jedino moguće ukoliko dete koje treba da krene u prvi razred ima starijeg brata ili sestru kod učitelja koji ih je vodio  i to se onda zove nastavak saradnje. Za sve one roditelje koji po prvi put upisuju decu u školu bitna je informacija i da se   knjige dobijaju besplatno dok su do sada dobijali i torbe i školski pribor od grada Zrenjanina. Trebalo bi da se tradicija nastavi.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh