I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Uništene sprave dečijeg igrališta „Nivea“ na Bagljašu

Nakon što su vandali prošle nedelje napravili štetu na dečijem igralištu u ulici dr Mladena Stojanovića, ove nedelje su građani Bagljaša prijavili još jedan slučaj uništavanja sprava za decu.

Reč je o igralištu u ulici Junaka Milana Tepića koje je Zrenjaninu u novembru prošle godine poklonila kompanija Beiersdorf u okviru svog najpoznatijeg brenda „Nivea“.

igraliste-bagljas1

Građani koji žive u okolnim zgradama kažu da noću nemaju mira od galame koju uglavnom prave maloletnici. Kažu i da su nemoćni da sačuvaju dečija igrališta na kojima se noću okuplja omladina. Roditelji koji preko dana dovode decu da se igraju, zatiču različite prizore, od smeća do polomljenih sprava.

PerSu marketi

igraliste-nivea1

igraliste-nivea

 

igraliste-nivea2

Uprkos naporima Grada Zrenjanina iz čijeg je budžeta nedavno izdvojeno 1,99 miliona dinara za opremanje igrališta i intervencijama komunalnih policajaca, loših prizora i primera je sve više.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Vandalizam u našem gradu je izražen onoliko koliko i u drugim gradovima Srbije. Vandalizma ima u svim delovima grada, a najizraženiji je u naseljima kolektivnog stanovanja – 4. juli, Ruža Šulman, Bagljaš, jer se tamo mladi okupljaju u grupe, dokoličare, i čine stvari koje nisu za pohvalu. Vandalizam je posledica mnogo faktora, a kao rezultat imamo uništen mobilijar, polomljena igrališta, grafitima ispisane fasade. Evidentan je manjak kadra kako u redovnoj, tako i u komunalnoj policiji. Sa druge strane, zakonska regulativa za takvo ponašanje je neadekvatna. Najčešće su počinioci maloletna lica što podrazumeva veoma složenu zakonsku proceduru za njihovo sankcionisanje, rekao je načelnik Odeljenja komunalne policije Zrenjanin Igor Virijević portalu I love Zrenjanin.

Komunalna policija je pre dve nedelje završila pregled stanja igrališta u Zrenjaninu i „Direkciji za izgradnju i uređenje grada“ dostavila spisak oštećenih objekata.

– „Direkcija“ je raspisala javnu nabavku za popravku dečijih igrališta i očekujemo da veliki broj njih bude saniran u narednih mesec – dva, zaključio je Virijević.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh