I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Unija učeničkih pаrlаmenаtа srednjih školа dobila novog predsednika

Na godišnjoj izbornoj skupštini Unije učeničkih pаrlаmenаtа srednjih školа grаdа Zrenjаninа izabrani su novi predsednik, podpredsednik, sekretar i njegov zamenik.

skupstina-unije-djackih-parlamenata-zrenjanin

Tako će ubuduće predsednik biti Aleksa Radić iz Ekonomske škole, potpredsednici Stevan Lončar (Hemijska škola) i Sara Panić (Zrenjaninska gimnazija), generalni sekretar Nikola Krstić (Poljoprivredna škola), a zamenik generalnog sekretara Aleksandar Stanić (Medicinska škola).

– Za mene je ovo velika čast i odgovornost, ovu poziciju smatram kao sjajan način da aktiviram mlade da se uključe u javni život našeg grada i da se glas učenika čuje preko parlamenta, rekao je novoizabrani predsednik.

PerSu marketi

predsednik-unije-djackih-parlamenataNovi predsednik – Aleksa Radić

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Osnovna zamisao ove organizacije jeste da jača parlamentarizam i demokratiju srednjih škola i da kroz ovo formalno udruživanje srednjoškolci pronađu način da sprovedu svoje ideje u delo. Prema rečima Ivana Mikalačkog iz Kancelarije za mlade koja je začetnik ove ideje, jedan od glavnih ciljeva Unije učeničkih parlamenata u ovoj godini biće izrada Lokalnog akcionog plana (LAP) za mlade.

Izbornoj skupštini prisustvovali su zamenik i pomoćnik gradonačelnika Saša Santovac i Duško Radišić.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh